Ciasto Ziemniaczane Czekoladowe

Ciasto Ziemniaczane Czekoladowe
Ciasto czekoladowe ziemniaczane wymaga ok. 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 15 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka cukru, soli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Ziemniaczane, Ciasto Czekoladowo-Ziemniaczane, oraz Ciasto Czekoladowo-Ziemniaczane.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali. Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, śmietana razem margarynę i cukier do lekkiego i puszystego. Ubić jajka po kolei. Wymieszać z roztopioną czekoladą, wanilią i puree ziemniaczanym. Ubij mieszankę mąki na przemian z maślanką, mieszając tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CzekoladaCzekolada
MargarynaMargaryna
ZiemniakZiemniak
WaniliaWanilia
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn