Ciasto Z Zielonymi Winogronami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać zielone ciasto winogronowe spróbować. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 321 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, skrobia kukurydziana, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto Z Zielonymi Winogronami, Green Grape Delight, oraz Sałatka Z Zielonych Winogron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C.) W średniej misce, wymieszaj okruchy krakersów graham, 1/4 szklanki cukru i stopionego masła, aż dobrze wymieszane. Rezerwa 1/4 szklanki mieszanki okruchów i odstawić. Naciśnij pozostałą mieszaninę do 9 cala Deep dish pie pan.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 8 do 10 minut, lub do lekko rumiane. Pozostawić do ostygnięcia.
W rondlu rozpuścić skrobię kukurydzianą i 2/3 szklanki cukru w 1/4 szklanki zimnej wody. Wymieszać winogrona i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem z cytryny. Pozostawić do ostygnięcia. Łyżka nadzienia do upieczonej i schłodzonej skorupy.
W małej misce, połączyć kwaśną śmietanę, 4 łyżeczki cukru i 1 łyżeczka wanilii.
Dobrze wymieszać i rozprowadzić na cieście.
Posypać zarezerwowaną mieszaniną okruchów.