Funt ciasto z glazury truskawkowej może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz sok z cytryny, skrobię kukurydzianą, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 26 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort truskawkowy z polewą szampańską, Tort truskawkowy z polewą truskawkową, oraz Klasyczny tort ze świeżą glazurą truskawkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Dodać jajka, ubijając aż do włączenia. Wymieszać wanilią, skórką z cytryny i 2 łyżkami soku z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Skórka Z Cytryny
Wanilia
Jajko
4
Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; poziom.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
5
Połącz mąki, proszek, sodę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Połącz kwaśną śmietanę z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Mleko
7
Dodać mieszankę mąki i śmietany na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Masło
Mąka Uniwersalna
8
Łyżka ciasto do 10-cup Bundt patelni pokrytej sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
9
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne ciasto na patelni 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
10
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
11
Truskawki i pozostałe składniki połączyć w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować 3 protokół lub aż gruby. Przecedzić przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Sito
Cukierki Peachie-o
12
Mżawka glazury na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
13
Odmiana Double-Chocolate Swirl Przygotuj przepis podstawowy przez etap 3, zmniejszając granulowany cukier do 1 3/4 szklanki i pomijając skórkę i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Czekolada
Sok
Baza
Wołowina
14
Połącz 1 łyżeczkę oleju rzepakowego i 1 uncję posiekanej słodko-gorzkiej czekolady w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 1 minutę, mieszając co 20 sekund, aż będzie gładka. Wymieszać 2 łyżki niesłodzonego kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka Czekolada
Niesłodzone Kakao W Proszku
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
15
Wyjąć 2 1/2 szklanki ciasta waniliowego; dodać do mieszaniny czekolady i wymieszać. Używając 2 miarek do lodów lub 2 dużych łyżek, dodaj ciasta na przemian do 10-filiżanki patelni Bundt pokrytej sprayem do pieczenia; zawirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Pieczenia
Czekolada
Wanilia
Krem
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
16
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
17
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
18
Połącz 2/3 szklanki cukru pudru, 2 łyżki mleka o obniżonej zawartości tłuszczu o 2%, 1 łyżkę niesłodzonego kakao, 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego i 1/8 łyżeczki soli; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.