Ciasto z truskawkami i śmietaną

Ciasto z truskawkami i śmietaną
Truskawki i ciasto śmietankowe wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1248 kalorii. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, masła, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Truskawki i śmietankowy tort kawowy z waniliową glazurą z serem śmietankowym, Truskawki i śmietankowy tort kawowy z waniliową glazurą z serem śmietankowym, oraz Ciasto śmietankowe z truskawkami i śmietaną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka trzy 9 calowe okrągłe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce ubij cukier, żelatynę i masło, aż będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając z każdym dodatkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i ubić na przemian z mlekiem do masy cukrowej. Złóż 1 łyżeczkę wanilii i puree z truskawek. Podziel równo na trzy okrągłe patelnie na ciasto 9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
TruskawkiTruskawki
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
5
Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut w patelniach, a następnie wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
6
Aby zrobić nadzienie: ubić śmietanę ubijającą, 2 łyżki cukru i 1/2 łyżeczki wanilii na wysokiej sztywności. Każdą warstwę wypełnić 1/3 bitej śmietany i 3/4 szklanki pokrojonych truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
WaniliaWanilia
CukierCukier
7
Aby lukier: ubić margarynę, ser śmietankowy, cukier cukierniczy i waniliowy, aż będzie kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MargarynaMargaryna
LukierLukier
WaniliaWanilia
8
Rozłóż po bokach ciasta, i rury krawędzi lukier wokół górnej części ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Pozostałą bitą śmietanę rozprowadzić na wierzchu ciasta. Wierzch z ćwiartkami truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TruskawkiTruskawki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn