Ciasto Z Rodzynkami
Ciasto z rodzynkami to Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 160 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skorupę ciasta, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Kremem Kokosowym, Krem bezmleczny migdałowo-rodzynkowy, oraz Chleb z rodzynkami dla miłośników rodzynek dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszać z mlekiem do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelki. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować i mieszać przez 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wymieszać z żółtkami jajek; całość wrzucić na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; delikatnie wymieszać z rodzynkami i sokiem z cytryny.
Wlać gorące nadzienie do skorupy.
W przypadku bezy, w małej misce, ubijaj białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w cukrze, 1 łyżkę na raz, na wysokości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Rozprowadzić na gorącym wypełnieniu, uszczelniając krawędzie do skorupy.
Piec w temperaturze 350° przez 10-15 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu przez 1 godzinę; przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce resztki.