Ciasto z porem i selerem

Ciasto z porem i selerem
Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z korzenia porów i selera, Farsz Z Korzenia Por-Seler, oraz Jedwabista Zupa Z Pora I Korzenia Selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę i sól w dużej misce, następnie zrobić dobrze w środku i dodać wodę, jogurt, 1/2 szklanki oleju i ocet. Mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto, a następnie ugniataj na powierzchni roboczej (nie pylić mąką), aż będzie gładka i giętka, około 4 minut. Uformuj ciasto w kulkę i włóż do naoliwionej miski, a następnie obróć do płaszcza. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
JogurtJogurt
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w głębokim 12-calowej ciężkiej patelni lub 5-do 6-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć pory i seler z 1/2 sól łyżeczka, często mieszając, aż zmięknie i półprzezroczyste, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Przenieść do miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Zioła wymieszać w mieszaninę porów wraz z serem, pieprzem i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Jajka lekko ubić z pozostałymi 3 łyżkami oleju w małej misce, następnie wymieszać z nadzieniem z pora.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
ZiołaZioła
JajkoJajko
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Patelnia do pieczenia z 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Podziel ciasto na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Rozwałkuj 1 połowę na powierzchni z mąką za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 19 na 14 cali. Złożyć prostokąt luźno na ćwiartki i przenieść na patelnię do pieczenia, a następnie rozwinąć ciasto i dopasować do patelni, pozostawiając 1-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Równomiernie rozprowadzić nadzienie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozwałkować pozostałe ciasto na mąki powierzchni z mąką wałek do ciasta na 20-na 15-calowy prostokąt. Unieść ciasto i przykryć je nadzieniem, pozostawiając lekko pomarszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Zwiń krawędź dolnej skorupy na górę, aby utworzyć krawędź liny wokół ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
RolkaRolka
7
Wierzch ciasta posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju. Ostrymi nożami (zaznacz skórkę, ale nie przecinaj jej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec ciasto na złoty kolor, 50 do 60 protokół. Schłodzić do temperatury pokojowej na patelni na stojaku, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
* Ciasto można zrobić 3 dni wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed uruchomieniem.* Ciasto można piec 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn