Ciasto z orzechami klonowymi to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Mieszanka bourbona, octu jabłkowego, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Listwy mocujące daty i nakrętki, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Dopasuj do 9-calowej płyty pie i przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis Pod (aby wzmocnić krawędź) i docisnąć do krawędzi płyty pie. Dekoracyjnie zagniatać krawędź i schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Lekko nakłuć widelcem dno i bok skorupy ciasta, następnie ułóż skorupę folią i napełnij ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Piec, aż ciasto będzie bladozłoty wzdłuż krawędzi i ustawić pod ciężarami, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec powłoki, aż dno i bok są bladozłoty, o 10 minut więcej. Ostudzić całkowicie w płytce ciasta na stojaku, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
1
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Suszoną żurawinę moczyć w gorącej wodzie, aż zmiękną, około 10 minut, a następnie dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszona
Woda
3
Rozłóż orzechy na płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku, aż pachnące, o 6 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Tosty
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
4
Ubić razem syrop, brązowy cukier, masło, jajka, bourbon (jeśli używasz), ocet i sól, aż dobrze się połączą, a następnie wymieszać z orzechami i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
żurawina
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Ocet
Masło
Syrop
Jajko
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy ciasta i piec, aż napełnianie jest po prostu ustawione, 40 do 50 minut. Przed podaniem całkowicie schłodzić w talerzu ciasta na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Ciasto może być wykonane 8 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.