Ciasto Z Orzechami Klonowymi

Ciasto Z Orzechami Klonowymi
Ciasto z orzechami klonowymi to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Mieszanka bourbona, octu jabłkowego, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Listwy mocujące daty i nakrętki, Batoniki do żucia z owocami i orzechami, oraz Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozwałkuj ciasto na 13-calową rundę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką. Dopasuj do 9-calowej płyty pie i przyciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis Pod (aby wzmocnić krawędź) i docisnąć do krawędzi płyty pie. Dekoracyjnie zagniatać krawędź i schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Lekko nakłuć widelcem dno i bok skorupy ciasta, następnie ułóż skorupę folią i napełnij ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Piec, aż ciasto będzie bladozłoty wzdłuż krawędzi i ustawić pod ciężarami, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć folię i ciężary i piec powłoki, aż dno i bok są bladozłoty, o 10 minut więcej. Ostudzić całkowicie w płytce ciasta na stojaku, około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Suszoną żurawinę moczyć w gorącej wodzie, aż zmiękną, około 10 minut, a następnie dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
WodaWoda
3
Rozłóż orzechy na płytkiej patelni do pieczenia i tosty w piekarniku, aż pachnące, o 6 protokół. Pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TostyTosty
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Ubić razem syrop, brązowy cukier, masło, jajka, bourbon (jeśli używasz), ocet i sól, aż dobrze się połączą, a następnie wymieszać z orzechami i żurawiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
OcetOcet
MasłoMasło
SyropSyrop
JajkoJajko
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy ciasta i piec, aż napełnianie jest po prostu ustawione, 40 do 50 minut. Przed podaniem całkowicie schłodzić w talerzu ciasta na stelażu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto może być wykonane 8 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn