Ciasto z musem z mlecznej czekolady z chrupiącą skórką z orzechów laskowych
Need a deser wegetariański? Ciasto z musem z mlecznej czekolady z chrupiącą skórką z orzechów laskowych może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 263 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka orzechów laskowych, cukru, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Milk Chocolate Peanut Butter Mus Z Chrupiącą Polewą, Mus Z Orzechów Laskowych Crunch, oraz Ciasto orzechowe z Mascarpone i czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. dno linii patelni o średnicy 9 cali z 2-calowymi bokami z pergaminem. Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
Patelnia Z Sosem
Piekarnik
2
Zdjąć z ognia. Łyżka piany z wierzchu masła i wyrzucić. Łyżka jasnego żółtego masła do małej metalowej miski, pozostawiając wodę i mleko w dolnej części patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
3
Dodaj wanilię do masła w misce; odstawić masło klarowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Wanilia
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Mąkę i kakao przesiać razem 3 razy do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Ubij jajka i cukier w dużej metalowej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
6
Umieścić miskę z mieszaniny jaj w dużej patelni ledwo gotującej się wody; ubijać stale, aż mieszanina jaj jest letnia (105°F), O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
7
Wyjąć miskę z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Umieść miskę z klarowanym masłem w gorącej wodzie w tej samej patelni na małym ogniu, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
9
Za pomocą miksera elektrycznego, beat mieszaniny jaj, aż ostygnie i potrojone w objętości, o 5 protokół. Przesiać 1/3 mieszanki mąki i kakao na mieszaninę jaj i delikatnie złożyć gumową szpatułką. Złóż pozostałą mieszankę mączno-kakaową w 2 dodatkach. Fold 1 filiżanka ciasta ciasto na ciepłe masło klarowane, aż włączone. Używając gumowej szpatułki, delikatnie złóż mieszaninę ciasta z masłem do pozostałego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Masło
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka
10
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Piec, aż tester włożony do środka ciasta wyjdzie czysty i górna sprężyny z powrotem lekko po delikatnym naciśnięciu, około 30 minut. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
12
Uruchom nóż między boki patelni i ciasto poluzować. Odwrócić ciasto na stojaku; usunąć pergamin. Używając długiego ząbkowanego noża, przycinaj górną część ciasta poziomo, tworząc warstwę ciasta o wysokości 3/4 cala. Używając dna patelni o średnicy 8 cali jako prowadnicy, przycinaj boki ciasta, tworząc okrągłe ciasto o średnicy 8 cali. Odstaw ciasto na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
Patelnia Springform
Nóż
1
Dno linii o średnicy 8 cali ze sprężynową patelnią z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Springform
2
Wlać wystarczającą ilość wody do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Umieść gianduja w średniej metalowej misce; Ustaw miskę w gorącej wodzie na patelni. Mieszaj, aż gianduja się rozpuści i będzie gładka. Wymieszać z płatkami i orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zboża
Woda
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
5
Rozłóż crunch równomiernie na pergaminie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieść ciasto na wierzchu warstwy crunch, naciskając do przyklejenia. Chill until crunch is firm, about 1 hour.
1
Miejsce gianduja w metalowej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wlać wystarczającą ilość wody do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Zdjąć z ognia; miejsce miski z gianduja w gorącej wodzie na patelni. Mieszaj, aż gianduja będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Cukierki Peachie-o
4
Wyjąć miskę z wody; ostudzić gianduja do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Za pomocą miksera elektrycznego, śmietanę i sól ubić w innej misce, aż uformują się bardzo miękkie szczyty (gdy miseczka jest przechylona, śmietana powinna być puszysta, ale nadal wylewana i spływać na jedną stronę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
6
Wymieszać 3 łyżki wody do stopionego gianduja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
7
Wlać bitą śmietanę i złożyć do gianduja tylko do momentu włączenia (mus będzie bardzo miękki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
8
Wierzch schłodzonego ciasta posmarować likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier
9
Mus rozprowadzić na cieście na patelni. Przykryć i schłodzić przez noc. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Uruchom nóż między ciasto i boki patelni poluzować. Namoczyć ręcznik kuchenny w gorącej wodzie; wycisnąć wodę. Owiń gorący mokry ręcznik wokół boków patelni i przytrzymaj 30 sekund. Ostrożnie usuń boki patelni z ciasta; w razie potrzeby gładki mus z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Nóż
Patelnia
11
Umieść ciasto na dnie patelni na stojaku nad blachą do pieczenia. Kakao przesiać lekko na wierzchu ciasta. Używając szablonów, takich jak płatki śniegu lub Gwiazdy, przesiać cukier puder na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia
12
Przełożyć na talerz i podawać.
13
* Wiele supermarketów sprzedaje wstępnie łuskane orzechy laskowe. jeśli nie możesz ich znaleźć, oto jak łuskać całe orzechy laskowe: orzechy rozrzucać na obramowanej blasze do pieczenia i tostować w temperaturze 350 ° F, aż Skórki przyciemnią, 12 do 15 minut. Owinąć ciepłe orzechy laskowe w ręcznik kuchenny i pocierać razem, aby usunąć skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Tosty
Orzechy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Blacha Do Pieczenia
1
Bary Gianduja są często sprzedawane tylko w profesjonalnych ilościach, ale bloki o wadze jednego funta (wystarczające do wykonania tego przepisu) można zamówić z Jane ' s Cakes and Chocolates (800-262-7630).