Ciasto z musem Mango z kokosowym Dacquoise

Ciasto z musem Mango z kokosowym Dacquoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z musem z Mango z kokosowym Dacquoise. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, mango, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kremowe batoniki z musem kokosowym Mango z kokosową skórką, Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi, oraz Mus Z Mango, Limonki I Kokosa.

Instrukcje

1
Dla dacquoise
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Linia kilka arkuszy do pieczenia z pergaminem. Weź 3 " formy pierścień (lub jakiejkolwiek formy rozmiar chcesz użyć) i śledzić kilka okręgów na arkuszach pergaminu, aby pomóc ci podczas rury bezy. Odwróć arkusze pergaminu (aby nie dostać atramentu na bezach).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Połącz kokosowy, migdałowy posiłek i cukier cukierniczy w robocie kuchennym. Proces aż do pełnego połączenia i bardzo dobrze. Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego1/3 Szklanki Dżemu Malinowego, Podzielonego
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Połącz białka jaj i śmietanę z kamienia w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Ubijaj na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.Po uruchomieniu miksera wlać cukier w wolnym strumieniu. Kontynuuj ubijanie, aż beza stanie się sztywna i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem OrzechowymCiasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać około jednej czwartej bezy do mieszanki mączki migdałowej i ostrożnie złożyć dużą gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Dodaj resztę bezy i złóż, uważając, aby nie opróżnić bezy za bardzo.Zeskrobać bezę do worka z ciastem wyposażonego w gładką okrągłą końcówkę 1/2". Wymieszaj bezę na przygotowane arkusze, układając spiralę, aby wypełnić każdy ze śledzonych okręgów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
7
Piec około 30-40 minut, obracając w połowie, aż bezy będą jasnobrązowe i suche w dotyku. Może to potrwać dłużej w zależności od wilgotności w kuchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Umieścić wodę w małej misce i posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech kwitną na około 5 minut.W międzyczasie przecier z mango i cukier Połącz w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z MangoPuree Z Mango
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Umieścić na średnim ogniu i mieszać, aż się rozpuści.
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodaj żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Uwaga: mieszanina mango powinna być wystarczająco ciepła, aby stopić żelatynę. Jeśli nie jesteś pewien, zawsze możesz podgrzać mieszaninę żelatyny, aby upewnić się, że jest płynna przed dodaniem jej do mango.Przechowywać mieszaninę w lodówce przez około 10 minut, aby ostygła.Ubić śmietanę na miękkie szczyty. Złóż około jednej trzeciej do mieszaniny mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Dodaj resztę kremu i ostrożnie złóż, aż do włączenia.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub papierem woskowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
7
Umieść 3 " pierścień formy na arkuszu. Linia każdy pierścień z paskiem octanu (można je znaleźć w sklepach dostawy ciasto w rolkach, lub można wyciąć kawałek, aby dopasować).
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
8
Umieścić dacquoise rundy na dole każdego pierścienia. Wypełnij każdą formę do połowy musem z mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1
Śmietanę i cukier cukierniczy połączyć w mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę do ubijania. Bicz na średnich prędkościach do miękkich szczytów. Top każde ciasto (jeszcze w formach) z niektórych bitą śmietaną i ponownie przechowywać w lodówce podczas pokroić Mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Mango przeciąć na pół, odrzucając dół, i odciąć skórkę. Pokrój połówki mango na cienkie 1/8 " grube plastry.Ułóż plasterki na ciastach w formacji róży, zaczynając od środka i ćwicząc. Być może będziesz musiał przyciąć niektóre elementy, aby pasowały.Wypchnij ciasta z form i odetnij paski octanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
3
Serwuj natychmiast (jeśli nie chcesz jeszcze serwować, nie odmaluj, dopóki nie będziesz gotowy do serwowania).
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn