Ciasto z morelami w puszkach Grand Marnier

Ciasto z morelami w puszkach Grand Marnier
Need a deser wegetariański? Funt ciasto z Grand Marnier-gotowane morele może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.83 za porcję. Jeśli masz mielony kardamon, cukier granulowany, grand marnier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Ciasto z morelami w puszkach Grand Marnier, Ciasto Żurawinowe Grand Marnier, oraz Tort Grand Marnier.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 163°. masło i mąka patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W średniej misce wymieszać sól, śmietanę z kamienia nazębnego, kardamon i 3 szklanki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
KardamonKardamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości, pokonać 2 szklanki masła, aż bardzo lekkie i puszyste, o 5 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i stopniowo dodawaj drobny cukier. Zwiększ prędkość do wysokiej I beat aż bardzo lekki i kremowy, 6-8 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodać 1 jajka na raz, ubijając, aby wymieszać dodatki. Ubić w śmietanie i wanilii. Zmniejsz prędkość do niskiej; stopniowo dodawaj suche składniki, mieszając, aż w większości połączą się. Zakończ mieszanie gumową szpatułką, aż do połączenia. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
5
Upiecz ciasto, obracając się w połowie, aż góra będzie złotobrązowa, a tester włożony do środka wyjdzie czysty, 70-80 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przenieś patelnię do stojaka z drutu; niech ciasto ostygnie całkowicie przed wyjściem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Zrób z wyprzedzeniem: ciasto można piec 3 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie opakowane w temperaturze pokojowej.
1
W małym rondlu zagotować Grand Marnier, cukier granulowany i 2/3 szklanki wody, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Grand MarnierGrand Marnier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj morele i imbir, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj delikatnie, aż morele będą bardzo miękkie, 20-25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
ImbirImbir
3
Ochłoń.
4
Usuń imbir tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
5
Podawać ciasto z morelami i syropem oraz bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MorelaMorela
SyropSyrop
6
DO AHEAD: morele można gotować 1 tydzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn