Ciasto Z Masłem
Ciasto Butterscotch może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 290 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cukier puder, skracanie warzyw, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spróbuj Tort maślany z czekoladowym Ganache, Tort dyniowy z lukrem toffi, oraz Bułeczki z toffi z kromkami toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier puder i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w średniej misce; pokroić na skrócenie blenderem lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Posypać powierzchnię mieszaniny mąki mieszaniną wody, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne. Delikatnie wciśnij mieszankę w 4-calowy okrąg na plastikowej folii i przykryj. Schłodzić przez 1 godzinę.
Lekko nakładają się na 2 (15-calowe) arkusze folii na lekko wilgotnej powierzchni. Rozpakuj schłodzone ciasto i połóż na folii. Okładka z 2 dodatkowymi (15-calowymi) arkuszami nakładającej się folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło.
Umieścić ciasto w zamrażarce 10 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Usuń 2 arkusze folii. Dopasuj ciasto, plastikową folię do góry, do 9-calowej płyty ciasta; usuń pozostałą plastikową folię. Docisnąć ciasto do dna i boków płyty ciasta. Wchodzisz krawędzie pod, i flet. Zamrozić 10 minut.
Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; na folii ułożyć ciężarki do ciasta lub suszoną fasolę.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż krawędź ciasta jest lekko rumiane.
Wyjąć ciężarki ciasto i folii; piec dodatkowe 8 minut lub aż gotowe. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, rozpuść masło w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier; gotować 2 minuty lub aż mieszanina przypomina mokry piasek, stale mieszając drewnianą łyżką.
Dodaj 1/4 szklanki mleka odparowanego, 1 łyżkę na raz, mieszając po każdym dodaniu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając; gotować 30 sekund.
Pozostałe 3/4 szklanki mleka odparowanego, skrobię kukurydzianą, 1/8 łyżeczki soli i żółtka połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać 2% mleka w małym rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając. Stopniowo dodawaj gorące mleko do mieszanki skrobi kukurydzianej, stale mieszając trzepaczką.
Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny brązowego cukru, mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę na patelni; gotować na średnim ogniu 11 minut lub do zgęstnienia, stale mieszając drewnianą łyżką. Gotować dodatkowe 2 minuty; zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 20 minut lub aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć patelnię z lodu. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Rozłóż ubitą polewę równomiernie na nadzieniu tuż przed podaniem.