Ciasto Z Kruszonką Jagodową
Need a deser wegetariański? Ciasto z kruszonką z jagodami może być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka skórki cytrynowej, sól, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Tosty francuskie pieczone z jagodami z kruszonką Amaretti i syropem klonowym z jagodami, oraz Ciasto Z Kruszonką Jagodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse 1 1/4 szklanki mąki, masła i soli w robocie kuchennym, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z niektórych kawałków wielkości grochu pozostałych.
Mżawka 3 łyżki wody lodowej nad mieszaniną. Pulsuj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli mieszanina jest sucha.
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Podzielić na 4 równe części. Pracując z 1 kawałkiem na raz, użyj pięty dłoni, aby dwukrotnie posmarować każdą porcję ciasta ruchem do przodu, aby rozprowadzić masło. Zbierz wszystkie 4 kawałki ciasta w kulkę. Spłaszczyć na dysku, owinąć w folię i schłodzić ciasto do jędrności, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane do 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13 " rundy.
Przełożyć do ciasta, delikatnie naciskając ciasto na dno i na górę naczynia. Złóż zwis pod i ozdobnie zaciskaj krawędzie. Dno skorupy przebić widelcem w kilku miejscach, a następnie schłodzić do jędrności, około 30 minut.
Wyłóż dużą blachę do pieczenia folią i umieść na stojaku na środku piekarnika; rozgrzej do 191°. Wyłóż ciasto papierem do pieczenia lub folią i napełnij ciężarami ciasta.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 20 protokół. Ostrożnie usuń pergamin i masę ciasta.
Piec, aż skórka będzie blady złoty, o 12 minut dłużej.
Przenieść skorupę do stojaka z drutu; ostudzić.
Wymieszać 2/3 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i skórkę z cytryny w dużej misce.
Dodać jagody i sok z cytryny; wrzucić delikatnie do herbu i równomiernie rozprowadzić.
Odstawić napełnianie, rzucając od czasu do czasu, aż jagody uwolnią swoje soki, 20-30 minut.
W średniej misce wymieszać mąkę, pozostałe 3 łyżki cukru, jasnobrązowy cukier, cynamon i sól.
Dodać roztopione masło; polewa wymieszać opuszkami palców, aby zmiksować.
Rozgrzej piekarnik do 375°. Łyżka Borówki nadzienie do skórki, a następnie posypać polewą.
Piec ciasto, aż napełnianie jest bulgotanie i polewa jest złoty, o 1 godzinę 15 minut. Przykryć folią po 30 minutach, jeśli brązowieje zbyt szybko.
Niech ciasto ostygnie na drucianym stojaku. DO AHEAD: może być wykonany 8 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.