Ciasto Z Kremem Mocha
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Mocha Cream Pie spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 358 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru cukierniczego, skrobi kukurydzianej, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną.
Instrukcje
Make crust: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść ciasteczka i sól w robocie kuchennym i zmiksuj, aż ciastka zostaną zmielone.
Wlać roztopione masło i pulsować, aż okruchy są zwilżone.
Przenieś do 9-calowego naczynia ciasto i naciśnij okruchy równomiernie na dole iw górę boki do utworzenia skorupy.
Piec około 15 minut, aż będzie jędrny.
Ostudzić na stojaku z drutu.
Napełnij: w małej filiżance połącz wanilię i espresso w proszku, aż kawa się rozpuści.
Wymieszać 1 szklankę pół na pół z obiema czekoladkami w rondlu i umieścić na kuchence na średnim ogniu. Gotować, ubijając często, aż czekoladki stopią się i mieszanina jest gorąca, o 5 minut (może wyglądać ziarniste). W dużej misce ubij razem cukier, skrobię kukurydzianą i sól.
Pozostałą szklankę pół na pół wlać do mieszaniny cukru i ubijać, aż nie pozostaną żadne grudki.
Podczas ubijania mieszanki skrobi kukurydzianej stale, powoli wlać gorącą mieszaninę czekolady. Gdy obie mieszaniny są połączone, wlać z powrotem do rondla, umieścić na piecu na średnim ogniu i gotować, stale ubijając, aż zgęstnieje i zaczyna wrzeć, 5 do 7 minut.
Do czystej średniej miski wlać gorący budyń, wymieszać z masłem i zarezerwowaną mieszanką waniliowo-kawową. Przykryć folią foliową, naciskając plastik bezpośrednio na powierzchnię.
Niech budyń ostygnie w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, a następnie wlać do skorupy ciasta, przykryć świeżym kawałkiem folii i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny.
Dodać polewę: pół godziny przed przygotowaniem do podania ciasta, wlać śmietanę i cukier cukierniczy do schłodzonej miski i ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do uzyskania jędrnych szczytów.
Wyjmij plastik z ciasta i rozłóż bitą śmietanę na wierzchu. Przechowywać w lodówce przez 30 minut, następnie pokroić i podawać.