Ciasto Z Kremem Kokosowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z kremem kokosowym. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przepis ten zachwycił 151 osób. Jeśli masz żelatynę, ciężki krem, łyżeczkę ekstraktu waniliowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Kokosowe Bez Gotowania, Ciasto Z Kremem Kokosowym, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki zimnego mleka w misce i posypać żelatyną, mieszając raz lub dwa razy, aby zwilżyć. Odstawić do zmiękczenia na około 5 minut.Przynieś pozostałe 2 1/2 szklanki mleka prawie do prawie wrzenia w ciężkim niereaktywnym rondlu na średnim ogniu.Gdy żelatyna będzie miękka, dodaj cukier, skrobię kukurydzianą, jajko i żółtka i ubijaj do bardzo dobrego wymieszania. Stopniowo ubij trochę gorącego mleka do mieszaniny żelatyny; powtórz ten proces raz lub dwa razy, używając około 3/4 szklanki gorącego mleka.
Wlać rozgrzaną mieszaninę żelatyny do rondla z gorącym mlekiem i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, ubijając. Gotować, ubijając stale, przez około 2 minuty. Przecedzić krem do czystej miski; ubić masło i wanilię, aż będzie gładka.
Umieść arkusz papieru woskowego lub folii bezpośrednio na powierzchni kremu do ciast i przechowywać w lodówce.Ubij 1 ½ szklanki śmietany, aż będzie prawie sztywny. Wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Delikatnie zagnieść nieco ponad połowę kremu do ciasta.
Posypać dużą garść kokosa w dolnej części upieczonej skorupki ciasta.
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy pieczonego ciasta, umieszczając nadzienie w środku. Schłodzić przez około 30 minut.
Rozłóż bita śmietanę na śmietanie bawarskiej i posyp wierzch pozostałym tostem kokosowym. Schłodzić przez kilka godzin lub do Ustawienia.