Ciasto z Kiełbasą i Ziemniakami
Ciasto z kiełbasą i ziemniakami może być właśnie przepisem דל פחמימות,znym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka, 34 g tłuszczu i łącznie 452 kalorie. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka pasków bekonu, sera cheddar, bułki tartej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Podobne przepisy obejmują sześcioskładnikowy placek ziemniaczany z kiełbasą, sześcioskładnikowy placek ziemniaczany z kiełbasą i włoski placek ziemniaczany z kiełbasą.
Instrukcje
Połączyć kiełbasę, 1/2 szklanki sera mozzarella, 1/4 szklanki cebuli, bułkę tartą i wodę. Naciśnij spód i boki nienatłuszczonego 9-calowego dysku. formę do ciasta, tworząc brzeg wzdłuż krawędzi formy.
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut lub do momentu, aż soki będą klarowne; odpływ. W międzyczasie na patelni usmaż boczek, aż będzie chrupiący; wyjąć na papierowe ręczniki do odsączenia. Zarezerwuj 1 łyżkę ociekacza.
Dodaj ziemniaka; smaż na średnim ogniu przez 10 minut lub do momentu zarumienienia, od czasu do czasu mieszając.
Dodać zieloną paprykę i pozostałą cebulę. Zmniejsz ogień do średniego; gotować przez 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając. W misce wymieszaj jajka, mleko, sól i pieprz; wymieszać z serem cheddar.
Dodaj do patelni; zmniejsz ogień i gotuj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż jajka będą lekko wilgotne. Włóż łyżką do skorupy kiełbasy.
Posypać pozostałą mozzarellą; na wierzch pokruszyć boczek. Wróć do piekarnika na 5 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Argyle Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Argyle Pinot Noir
Argyle Pinot Noir jest szczery i niezmieszany. Rocznik Pinot Noir 2012 zrobił się sam. Fermentowana w małych partiach i mieszana dla czystości, tegoroczna mieszanka dojrzałych czerwonych malin, wiśni morello i nutą przypraw z ostępów. Żadne inne słowo nie jest w stanie opisać podniebienia, jak bujne. Pod spodem delikatna, lekko mocna tanina, kwasowość śpiewa prawdziwie i długo. Ciesz się wcześnie lub posiedź kilka lat, aby uzyskać lepsze niuanse.