Ciasto Z Jabłkami Żurawinowymi
Cranberry Apple Slab Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 55 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 196 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 218 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, jabłka, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowo-Jabłkowe, Ciasto Z Sosem Żurawinowym, oraz Placek Z Jabłkami.
Instrukcje
Kształt ciasta: linia 12-przez 17-calowy obramowane blachy do pieczenia z 12-x 22-calowy kawałek pergaminu, bigowanie papieru wzdłuż dolnej krawędzi i pozwalając nadmiar papieru do powieszenia na końcach blachy do pieczenia. Lekko mąkę wałek do ciasta i powierzchni roboczej i zwinąć ciasto w prostokąt wystarczająco duży, aby całkowicie linii dolnej i boków blachy do pieczenia. Naciśnij ciasto na pergaminie i zacisnąć krawędzie wzdłuż ścian. Schłodzić ukształtowane ciasto na arkuszu przez godzinę.
Zrób kruszonkę: w dużej misce połącz owies, mąkę, brązowy cukier i sól i ubijaj, aby połączyć.
Dodaj zimne masło. Użyj palców, aby wcierać suche składniki w masło, aż będzie dobrze połączone. Schłodzić kruszonkę co najmniej godzinę przed użyciem.
Złóż ciasto: Dostosuj stojak piekarnika do dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Obrane jabłka przeciąć na pół wzdłuż osi (od góry do dołu).
Umieść płaską stronę jabłek na desce do krojenia i pokrój jabłka na kawałki o grubości 1/4 cala. W małej misce ubijamy cukier i cynamon.
Posypać około połowę mieszanki cukru na dnie schłodzonej, ukształtowanej skorupki ciasta.
Posypać pół (około 3 uncji) świeżej żurawiny na dnie, a następnie z grubsza posiekać Pozostałe żurawiny, wystarczy nakłuć każdą z nich. Pakuj plasterki jabłka do skorupy, aby spoczywały na płaskich bokach. Posiekaną żurawinę wrzucić z cukrem, następnie posypać równomiernie żurawiną i resztą cukru. Rozgnieść schłodzoną kruszonkę na małe kawałki i posypać wierzchem.
Piec ciasto w temperaturze 425 ° F przez 20 minut, następnie obracać, przykrywać nadzienie luźno folią i zmniejszyć temperaturę do 191°.
Piec, aż nadzienie jest bulgotanie w środku i kruszonki i skórki są złotobrązowe, 50 do 55 minut dłużej. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia na patelni przed podaniem.