Ciasto Z Dżemem Truskawkowym
Need a wegetariański posiłek poranny? Truskawkowy dżem ciasto okruchy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mąki, mąki, cukru pudru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Truskawkami, Ciasto Z Truskawkami, oraz Batoniki Na Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować polewę okruchową, lekko łyżkę 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, brązowy cukier i cynamon połączyć w małej misce.
2 łyżki masła pokroić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie podobna do grubego posiłku; odstawić.
Aby przygotować ciasto, lekko pokryć 8-calową patelnię springform sprayem do gotowania; odstawić. Lekko łyżka 1 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w małej misce; odstawić.
Połączyć cukier puder i 1/4 szklanki masła w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 2 protokół).
Dodać wanilię i jajko; pokonać 2 minuty.
Połączyć mleko i sok; dodać do mieszaniny cukru i pokonać 2 minuty.
Dodaj połowę mieszanki mąki do mieszaniny cukru; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i mieszać tylko do połączenia.
Łyżka połowę ciasta do przygotowanej patelni, rozprowadzając równomiernie. Wierzch z pastą truskawkową. Łyżka pozostałego ciasta na warstwie truskawek, rozprowadzając równomiernie.
Posypać reserved okruchy polewa równomiernie na ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.