Ciasto Z Czarną Porzeczką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z czarną porzeczką. Ten przepis służy 16. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz torebki porzeczki, śmietanę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Tort Z Czarną Porzeczką I Malinowym Serduszkiem, Czarny Las Funt Ciasto, oraz Czarno-biały tort funtowy.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, wlać 2/3 szklanki wrzącej wody ponad 6 torebek herbaty w misce; strome 10 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebki z herbatą; chłodną herbatę do temperatury pokojowej. Wymieszać z kwaśną śmietaną.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, mieszając trzepaczką.
Umieścić granulowany cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (około 5 minut).
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
Dodać mieszankę mąki i mieszankę parzonej herbaty na przemian z mieszanką cukru, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu. Łyżka ciasto do 10-calowej patelni rurowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 15 minut na stojaku z drutu.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować glazurę, wlać 1/4 szklanki wrzącej wody na 1 torebce herbaty w średniej misce; strome 5 minut.
Wyjąć i wyrzucić torebkę z herbatą.
Do zaparzonej herbaty dodać cukier puder i sok, dobrze mieszając trzepaczką.
Mżawka glazury na ciasto.