Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto królowe z cytryną i serem śmietankowym, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Ciasto Cytrynowe Wypełnione Jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 9 calowy Okrągły springform patelni.Dodać ciasto mix zgodnie z zaleceniami na opakowaniu za pomocą składników wezwanych na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Mix
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Wlać do garnka i piec przez 43-45 minut lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Patelnia
3
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 20 minut, a następnie ostrożnie odwrócić od patelni i ponownie odwrócić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Niech ciasto ostygnie całkowicie.Podczas gdy ciasto piecze i chłodzi, przygotuj nadzienie. W średnim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Wlać sok z cytryny i żółtka. Włącz ciepło na średnie i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje. Gotować na stałym ogniu, stale ubijając, przez dodatkową minutę po tym, jak mieszanina zaczęła się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką cytrynową i serem śmietankowym. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.Gdy mieszanka cytrynowa jest chłodna, ubij śmietanę w misce do mieszania i złóż mieszankę cytrynową.Podziel ciasto poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Skórka Cytrynowa
Ser
Krem
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
7
Umieść dolną połowę ciasta pokrojonego bokiem do góry na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Rozłóż mieszankę cytrynową na pokrojonym cieście, a następnie polej drugą połówką ciasta. Przykryć folią i schłodzić przez 4 godziny lub aż będzie prawie gotowy do podania.Zrób Lukier. W dużej misce ubij śmietanę, śmietanę i cukier cukierniczy, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Kwaśna śmietana
Lukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Cytryna
Cukier
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Usuń stronę patelni springform z ciasta. Możesz trzymać ciasto na jego podstawie.