Ciasto Wypełnione Kremem Cytrynowym

Ciasto Wypełnione Kremem Cytrynowym
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 1G białka, oraz 11g tłuszczu. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto królowe z cytryną i serem śmietankowym, Lemon Angel Food Cake Filled with Lemon Curd and Fresh Raspberry, oraz Ciasto Cytrynowe Wypełnione Jagodami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. tłuszcz i mąka 9 calowy Okrągły springform patelni.Dodać ciasto mix zgodnie z zaleceniami na opakowaniu za pomocą składników wezwanych na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać do garnka i piec przez 43-45 minut lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 20 minut, a następnie ostrożnie odwrócić od patelni i ponownie odwrócić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Niech ciasto ostygnie całkowicie.Podczas gdy ciasto piecze i chłodzi, przygotuj nadzienie. W średnim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wlać sok z cytryny i żółtka. Włącz ciepło na średnie i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje. Gotować na stałym ogniu, stale ubijając, przez dodatkową minutę po tym, jak mieszanina zaczęła się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką cytrynową i serem śmietankowym. Mieszaj, aż ser się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.Gdy mieszanka cytrynowa jest chłodna, ubij śmietanę w misce do mieszania i złóż mieszankę cytrynową.Podziel ciasto poziomo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SerSer
KremKrem
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Umieść dolną połowę ciasta pokrojonego bokiem do góry na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Rozłóż mieszankę cytrynową na pokrojonym cieście, a następnie polej drugą połówką ciasta. Przykryć folią i schłodzić przez 4 godziny lub aż będzie prawie gotowy do podania.Zrób Lukier. W dużej misce ubij śmietanę, śmietanę i cukier cukierniczy, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CytrynaCytryna
CukierCukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Usuń stronę patelni springform z ciasta. Możesz trzymać ciasto na jego podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
10
Rozłóż lukier z bitą śmietaną na całym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn