Ciasto wiśniowe
Przepis na ciasto wiśniowe można przygotować w około 30 minut . Ten deser ma 272 kalorie , 3 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest na 15 osób i kosztuje 53 centy za porcję. Jeśli masz pod ręką orzechy pekan, jajka, masło i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jedna osoba wypróbowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on promowany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co jest dość słabym wynikiem. Podobne przepisy to: Ciasto wiśniowe z galaretką , Ciasto wiśniowe do góry nogami (niezwykle łatwe w przygotowaniu!) i Tarta wiśniowo-migdałowa .
Instrukcje
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, nadzienie do tarty i jajka, aż się połączą.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Wymieszaj brązowy cukier, mąkę, cynamon i masło; posyp ciasto. Na wierzch posyp orzechami.
Piecz w temperaturze 175°C przez 25–30 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź na kratce.