Ciasto Wiśniowe
Cherry Pie może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole przepis deser. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 399 kalorii, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wiśnie, cukier, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie opuszcza stronę miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podziel ciasto na pół; kształt na 2 rundy. Owinąć spłaszczone okrągłe ciasto w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie twarde i zimne, ale giętkie.
Roll ciasto na lekko mąki powierzchni, za pomocą mąki wałek do ciasta, w okręgu 2 cale większe niż odwrócony 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części i umieścić w pie Płyta; lub rolki ciasto luźno wokół wałka do ciasta i przenieść do pie Płyta. Rozwiń lub rozwiń ciasto i ułóż je na talerzu, mocno naciskając na dno i bok i uważając, aby nie rozciągnąć ciasta, co spowoduje, że kurczy się po upieczeniu.
W dużej misce, wymieszać cukier i 1/2 szklanki mąki. Wymieszać z wiśniami. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Masło pokroić na małe kawałki, posypać wiśniami. Przykryć wierzchnią warstwą ciasta, która ma wycięte w niej szczeliny; zapieczętować i ubić. Krawędź przykryć 2-do 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię podczas ostatnich 15 minut pieczenia.
Piec 35 do 45 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna bańki przez szczeliny w skorupie. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny przed podaniem.