Ciasto Wielkanocne Malinowo-Cytrynowe

Ciasto Wielkanocne Malinowo-Cytrynowe
Ciasto wielkanocne malinowo-cytrynowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.37 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 93g tłuszczu, oraz w sumie 1648 kalorii. Jeśli masz pod ręką jajka, sok z cytryny, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenna Malina I Cytryna / Ciasto Wielkanocne, Szkliwione Ciasto Wielkanocne Z Cytryną, oraz Nasza Rodzinna Ulubiona Cytrynowa Wiosna / Wielkanocne Ciasto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Lekko szczotkuj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast ze skracaniem lub masłem. Spody wyłożyć papierem do pieczenia z masłem i pyłem z mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać do średniej miski; ubijać, aby równomiernie połączyć. Śmietanę, sok z cytryny i wanilię wymieszać w płynnej miarce i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ubij masło w mikserze stojącym z mocowaniem wiosła na wysokości, aż będzie lekkie i kremowe, około 2 minut. Stop i zeskrobać masło z boków miski. Kontynuuj ubijanie, stopniowo dodając cukier-dodanie całego cukru powinno potrwać kilka minut. Kontynuuj bicie, aż bardzo lekkie i puszyste, o 3 do 4 minut więcej. Zeskrobać boki miski i ubić skórkę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Z małą prędkością dodać mieszankę mąki w 3 częściach, na przemian z kwaśną śmietaną w 2 częściach, zaczynając i kończąc na mące. Zeskrobać boki miski i mieszać przez 15 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Równomiernie podzielić ciasto między przygotowane Patelnie i wygładzić wierzch nożem. (Lekko dotknij patelni na blacie, aby ciasto równomiernie się osadzało.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piec ciasta, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 35 do 40 minut. Schłodzić na patelni na stojaku przez 20 minut; następnie obrócić ciasto na stojak, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Przynieś kilka centymetrów wody do wrzenia w rondlu, który może pomieścić miskę miksera nad wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Cukier, białka, sok z cytryny, śmietanę z kamienia nazębnego i sól ubić ręcznie w misce. Ustaw miskę nad wrzącą wodą i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina będzie gorąca w dotyku i cukier się rozpuści, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przenieść miskę do miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczką i ubić białka ze średnią prędkością, aż prawie utrzymuje sztywny szczyt i są chłodne, około 10 minut. Beat w maśle, trochę na raz, aż lukier jest gładka i smarowania. (Jeśli lukier się rozdzieli, po prostu bij dalej, a wróci do siebie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Pokrój każde ciasto na pół poziomo ząbkowanym nożem, aby uzyskać 4 równe warstwy, uważając, że są one tak płaskie i proste, jak to możliwe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
2
Ustaw duży płaski talerz na dużej odwróconej misce lub dnie obrotnicy sałatki (oczywiście, jeśli masz stojak na ciasto, użyj tego), dabbing trochę lukier na dole płyty, aby go zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Salad SpinnerSalad Spinner
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść wierzchnią warstwę ciasta na talerzu. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź około połowy dżemu cienką warstwą na pierwszej warstwie ciasta, pozostawiając około 1/4 cala granicy wzdłuż zewnętrznej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Ułożyć drugą warstwę ciasta na wierzchu, układając ją tak prosto, jak to możliwe. Za pomocą szpatułki przesuniętej rozprowadzić około 1 szklanki lukru na wierzchniej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
5
Na wierzchu umieścić trzecią warstwę ciasta.
6
Rozłóż pozostały dżem z czerwonych malin na warstwie ciasta i umieść ostatnią warstwę na wierzchu, lekko dociskając, aby zabezpieczyć wszystkie 4 warstwy razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Rozłóż około 3/4 pozostałego lukru po bokach nożem lub szpatułką, a następnie oblodz wierzch ciasta. Użyj szpatułki offsetowej, aby jak najbardziej wygładzić lukier. Naciśnij gładkie lub mrożone ciasteczka po bokach, dbając o pozostawienie miejsca na pokrój ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Udekoruj dodatkowymi kandyzowanymi migdałami i posyp wierzch ciasta pastelowymi cukrami szlifierskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowane MigdałyKandyzowane Migdały
9
Podawać natychmiast lub odstawić w temperaturze pokojowej do 2 godzin przed podaniem. W przypadku schłodzenia ciasta, doprowadzić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.
10
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby1/2 Szklanki Pełnego Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Ubij masło i oba cukry w innej średniej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodać jajka i wanilię mieszając, aż w pełni włączone. Powoli dodać mieszaninę mąki, i nadal ubijając tylko do momentu, gdy ciasto jest razem, zatrzymując się i skrobanie w dół po bokach miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Podzielić ciasto na pół, pat na dyski, owinąć w folię i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
14
Obficie mąkę czystą powierzchnię roboczą. (Aby uzyskać ładną, równą warstwę mąki, lekko przesiać mąkę na powierzchni roboczej.) Delikatnie rozwałkować schłodzone ciasto o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
15
Pokroić w żądany kształt za pomocą foremki do ciastek, pracując wystarczająco szybko, aby ciasto pozostało schłodzone. Jeśli ciasto staje się zbyt miękkie, przechowywać w lodówce na wyłożonej blachy do pieczenia, aż firma ponownie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
16
Przenieś wycięte ciasteczka do nie nasmarowanych blach do pieczenia, pozostawiając około 1 cala między ciasteczkami. Uformowane ciasteczka przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut. Lekko odkurzyć nadmiar mąki suchą szczotką do ciast. (Nadmiar ciasta można wcisnąć na dysk, schłodzić i ponownie przetrzeć.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
17
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Piec ciasteczka, aż spód będzie złoty, około 12 do 15 minut w zależności od kształtu. Ostudzić na blasze do pieczenia na tyle twarde, aby przenieść do stojaka do ostygnięcia. Udekoruj według uznania i podawaj. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Składniki

11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka tortowamąka tortowa8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKandyzowane migdałyKandyzowane migdały1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier dla cukiernikówcukier dla cukierników01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.krem tatarskikrem tatarski5largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki2largesjajajaja5largesjaja, temperatura pokojowajaja, temperatura pokojowa5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z cytryny (ok. 1 1/2 cytryny)świeżo wyciśnięty sok z cytryny (ok. 1 1/2 cytryny)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny11 funt cukinii,drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidżem z czerwonych malin bez pestekdżem z czerwonych malin bez pestek11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.sól drobnasól drobna1szczyptaSzczypta drobnej soliSzczypta drobnej soli2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej(2 paluszki) masło niesolone, w temperaturze pokojowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa, pokrojone na małe kawałki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa, pokrojone na małe kawałki3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(3 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa, pokrojone na małe kawałki(3 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa, pokrojone na małe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pasta waniliowa lub ekstrakt waniliowypasta waniliowa lub ekstrakt waniliowy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPastelowe cukry szlifierskiePastelowe cukry szlifierskie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn