Ciasto warstwowe z ciasteczkami czekoladowymi
Ciasto warstwowe z ciasteczkami z kawałkami czekolady może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 519 kalorii . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, półsłodkie kawałki czekolady, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 33% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto warstwowe z ganache , Ciasto warstwowe z czekoladą i kremem rumowym oraz Ciastko z kawałkami czekolady na patelni .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 3 duże blachy do pieczenia.
Wytnij trzy krążki o średnicy 10 cali z papieru pergaminowego i połóż każdy na blasze do pieczenia.
Utrzyj w misce mikserem 1 szklankę masła, brązowy i biały cukier, aż do uzyskania puszystej i gładkiej konsystencji.
Wymieszaj jajka, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, sodę oczyszczoną i sól w ubitym maśle, aż składniki się połączą; wmieszaj mąkę, aż ciasto się połączy. Włóż kawałki czekolady do ciasta.
Podziel ciasto na 3 części i rozłóż 1 część na każdym krążku papieru pergaminowego.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasteczka zbrązowieją i staną się chrupiące na brzegach, a środek będzie gotowy, przez około 15–20 minut.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Wymieszaj roztopione masło, mleko i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego w misce. Ubij cukier puder i kakao w osobnej misce, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ubij mieszankę masła z mieszanką kakaową, aż lukier będzie gładki i zgęstnieje.
Zdejmij papier pergaminowy z dolnej części każdego okrągłego ciasteczka. Odłóż najładniejszy okrąg, aby użyć go jako wierzchnią warstwę.
Rozłóż połowę lukru na 1 ciasteczku i przykryj drugim ciasteczkiem.
Resztę lukru rozprowadź na drugim krążku ciasteczek i przykryj trzecim krążkiem ciasteczek.