Ciasto warstwowe Dulce De Leche

Ciasto warstwowe Dulce De Leche
Dulce De Leche Layer Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 709 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz likier o smaku orzechowym, cukier, mąkę tortową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce de Leche, oraz Ciasto waniliowe Dulce De Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zanurz nieotwartą puszkę skondensowanego mleka w dużym, głębokim garnku z wodą i zagotuj. Dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 2 godziny, dodając wodę w razie potrzeby, aby całkowicie zanurzyć puszkę. Ostrożnie wyjmij puszkę i pozostaw do ostygnięcia. Ostrożnie otwórz puszkę szczypcami i przenieś dulce de leche do miski: powinna przypominać kremowy karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
Dulce De LecheDulce De Leche
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Ubić na gładką masę, następnie stopniowo ubić Likier orzechowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Niech ostygnie całkowicie.
4
Rozgrzej piekarnik do 350 i masło dwie 9-calowe patelnie ciasto. Wyłożyć pergaminem, masłem i mąką Patelnie. W średniej misce mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i solą. W misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę, ubij masło z 1 1/2 szklanki cukru ze średnią prędkością, aż będzie puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
5
Dodać żółtka i wanilię i ubić na gładką masę. Ubić w suchych składników i mleka w 3 naprzemienne partie, skrobanie w dół stronie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
W czystej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru i ubijać do połysku. Wbić białka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie.
8
Piec w środku piekarnika przez 40 do 45 minut, aż ciasta będą złote, a wykałaczka w centrach wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Przenieś ciasta do stojaka, aby lekko ostygły. Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi i odwrócić ciasta na stojaku do całkowitego ostygnięcia. Za pomocą ząbkowanego noża podziel każdą warstwę poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
W czystej misce, używając czystych ubijaczy, ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. W średnim rondlu doprowadzić cukier i wodę do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści i termometr cukierkowy w syropie rejestruje 235 dla etapu miękkiej piłki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Zdjąć z ognia i dodać likier. Mikserem ze średnią prędkością ostrożnie skropić gorący syrop cukrowy do białek. Ubić w soku z limonki, a następnie ubić z dużą prędkością, aż lukier będzie lekki i puszysty i lekko ciepły w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Na dużym talerzu ułożyć warstwę ciasta i na wierzch wyłożyć jedną trzecią nadzienia dulce de leche. Powtórz z pozostałymi warstwami i nadzieniem, kończąc warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
13
Rozłóż lukier na całym cieście, wirując dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 2 godziny przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn