Ciasto Waniliowe

Ciasto Waniliowe
Need a deser wegetariański? Ciasto waniliowe Funt fasoli może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest niezdrowe. Nasza sekcja poniżej może zawierać informacje, które mogą poprawić wynik. Mieszanka nasion skrobane z wanilii, cukier, sól, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. spróbuj Ciasto Waniliowe, Ciasto Waniliowo - Śmietankowe Z Polewą Waniliową, oraz Ciasto Waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmarować boki i dna dwóch patelni bochenek z masłem i linii z pergaminem, pozostawiając końce nagie i tyle zwis pergamin, aby móc wyciągnąć bochenki z patelni po upieczeniu. Jeśli używasz patelni bundt, posmaruj je bardzo mocno masłem i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć masło z cukrem i ubić na dużej prędkości przez około 10 minut, często zatrzymując się, aby zeskrobać boki i dno miski i łopatki. Mieszanina stanie się bardzo lekka i puszysta i prawie całkowicie biała. Crack wszystkie jaja do pojemnika z wylewania dziobkiem, dodać nasiona wanilii, i dodać jaja po kolei do ciasta, dobrze mieszając na dużej prędkości między dodatkami. Pamiętaj, aby często zeskrobywać boki i dno miski i wiosła. Po dodaniu wszystkich jaj, ubij mieszaninę z dużą prędkością, aż będzie całkowicie gładka i jednorodna. Zatrzymaj mikser, dodaj suche składniki i wymieszaj z najniższą prędkością, aż ciasto się połączy. Zeskrobać wszystko jeszcze raz, i wymieszać na niskim tylko trochę więcej, następnie wyjąć miskę z tego miksera i zakończyć mieszanie ciasta ręcznie, zatrzymując się, jak tylko ciasto jest gładka. Nadmierne mieszanie spowoduje, że ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
świeża Resztkaświeża Resztka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podziel ciasto na Patelnie i umieść patelnie na środkowej półce nagrzanego piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
4
Piec przez około 1 godzinę, obracając patelnie na 15, 30 i 45 minut. Obracaj Patelnie ostrożnie i powoli, staraj się nie przeszkadzać ciastom. Test na doneness wkładając tester ciasta lub wykałaczki do środka-powinien wyjść czysty. Pozostaw ciasta do ostygnięcia na patelniach przez 10 minut przed wyjęciem ich z patelni. Schłodzić ciasto na stojaku chłodzącym bez pergaminu. Całkowicie schłodzić przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn