Ciasto Szachowe Z Rumem I Rodzynkami
Ciasto z rumem i rodzynkami może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać uncje mąki, jajka, woda z lodem, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Angus Barn Chocolate Chess Pie, Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, oraz Chess Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, zmielone migdały, cukier i sól połączyć w dużej misce. Za pomocą dwóch noży pokroić masło na mieszankę mąki. Alternatywnie, wrzucić masło z mieszaniną mąki i szybko wcierać go za pomocą kciuka, wskazujący, i środkowych palców (ruch powinien być podobny do pstrykanie palcami).
Obróć mieszaninę na czystą, suchą powierzchnię roboczą i ułóż w kopcu, a następnie zrób studnię w środku.
Dodaj jajko i, za pomocą skrobaka, przerobić jajko na mieszankę mąki.
Dodać wodę z lodem, 2 łyżeczki na raz, w razie potrzeby połączyć ciasto. Zagnieść 2 do 3 razy, następnie zebrać w kulkę, owinąć w plastik i schłodzić przez 20 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Po wystygnięciu, naciśnij ciasto do 9-calowego okrągłego naczynia ciasto i dock z widelcem. Zamrozić ciasto na 15 minut. Linia ciasto z pergaminem, pozwalając trochę nadmiaru powiesić na krawędziach. Napełnij skorupę ciężarami ciasta lub suszoną fasolą i piecz 10 minut. Ostrożnie wyjąć masę i pergamin i piec przez dodatkowe 5 minut, aż ciasto wygląda na suche, ale nie Złoty.
Przenieś ciasto do regału chłodzącego i zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.
Połączyć rodzynki i 1/2 szklanki rumu w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż rodzynki będą pulchne, a większość rumu zostanie wchłonięta.
W dużej misce, połączyć cukier granulowany, brązowy cukier, 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej, sól i soda oczyszczona.
Dodać masło i ubić na średniej prędkości, aż światło i blady kolor, skrobanie dół dno i boki miski z gumową szpatułką w razie potrzeby.
Ubij jajka, maślankę, pozostałą 1/4 szklanki rumu, wanilii i octu. Wymieszać rodzynki i wlać mieszaninę do przygotowanej skorupki ciasta.
Posypać wierzchu pozostałą 1/2 łyżki stołowej (1 1/2 łyżeczki) mąki kukurydzianej.
Piec, aż ciasto jest ustawiony i złoty kolor, 45 do 60 protokół.
Przenieś do regału chłodzącego i całkowicie ostudź.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.