Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-Gołąbkowym

Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-Gołąbkowym
Ciasto ryżowo-Soczewicowe na parze z sosem kokosowo-gołębi Groszkowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, sól eno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest dostarczany przez cookstr.com. z łyżką wynik 86%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Azjatycki Ryż kokosowy z warzywami gotowanymi na parze w sosie sojowo-limonkowo-imbirowym, Chrupiący Kurczak z sosem Annatto, ryżem i groszkiem gołębi, oraz Ciastka ryżowe cynamonowe na parze.

Instrukcje

1
Umieścić soczewicę w średniej wielkości misce. Napełnij miskę do połowy wodą i opłucz soczewicę, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz napełnij miskę do połowy ciepłą wodą i pozostaw ją w temperaturze pokojowej, przykrytą, aż soczewica zmięknie, co najmniej 30 minut (możesz pozwolić im moczyć dłużej, ale nie dłużej niż 4 godziny).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Odcedzić soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4
Wlać szklankę wody do słoika blendera, dodać soczewicę i puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aż mieszanina będzie gładka i podobna do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Przenieś grube ciasto do tej samej średniej wielkości miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wlej około 1 szklanki wody do słoika blendera i uruchom blender, aby zmyć resztki ciasta; dodaj to do ciasta w misce. Wymieszać kolejny 1 szklankę wody do ciasta, i dodać ryż, jogurt, i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dokładnie ubij, aby stworzyć jednorodną, jeśli ziarnistą mieszankę. Wymieszaj Eno, które natychmiast napowietrzy ciasto, sprawiając, że bąbelki i pojawiają się fermentowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Jeśli nie masz patelni idli, musisz ją utworzyć: Ustaw standardową puszkę na muffinki (z miseczkami o szerokości od 2 do 3 cali i głębokości od 1 do 1 cala) w większej ognioodpornej patelni do pieczenia. Lekko spryskać kubki muffin sprayem do gotowania. Napełnij kubki Trzy Czwarte ciasta idli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
9
Wlej wrzącą wodę do miski do pieczenia, aby dotarła do połowy boków muffinki. Przykryj całą patelnię szczelnie folią aluminiową i ustaw ją na palniku na średnim ogniu. Pary przez 20 do 25 minut, lub do wykałaczki lub noża wbite w idli jest czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Wyjmij puszkę z gorącej kąpieli wodnej i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's16 Uncji Płynu Syropu Czekoladowego Hershey's
11
Jeśli posiadasz patelnię idli, spryskaj poszczególne wklęsłe dyski sprayem do gotowania i wypełnij je trzy czwarte ciasta. Ułóż je (zwykle są to 4 płyty z 4 wklęsłymi tarczami na każdej płycie) wokół stojaka idli, umieszczając małe metalowe pręty między płytami, aby je oddzielić; ustaw urządzenie w dużym pojemniku wypełnionym gorącą wodą na głębokość około cala. Przykryć i parować na średnim ogniu, aż wykałaczka lub nóż wbity w idli wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Wyjmij stojak idli z garnka i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut. Następnie wysuń idlisów, dając im szturchnięcie nożem do masła. Powtórz z pozostałym ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelkiCzekoladki Pokryte Niebieskim Cukrem Lub Niebieskie żelki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Podawaj idlis w pojedynczych miseczkach, z gulaszem z grochu gołębia na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
artykuł var
15
Typ_27_data = {};
16
artykuł
17
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia50
Magazyn