Ciasto Ricotta

Ciasto Ricotta
Ciasto Ricotta wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mix ciasto, cukier, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Ricotta, Ciasto Ricotta, oraz Ciasto Ricotta.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali. Przygotuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W średniej misce połącz ricottę, cukier, jajka i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Wymieszać na gładką masę. Wrzuć łyżki na niegotowane ciasto.
4
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 1/2 godziny lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Schłodzone ciasto posypać cukrem cukierniczym. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia2
Magazyn