Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo

Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo
Bezglutenowe ciasto rabarbarowe z sorgo Crust może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 84 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziało, że trafił w sedno. Mieszanka skrobi z tapioki, rabarbar, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Brownie Z Sorgo, Bezglutenowe Ciasto Sorgo, oraz Chleb Owsiany bezglutenowy (lub Sorgo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do skorupy: w misce robota kuchennego, połączyć mąkę sorgo, słodką mąkę ryżową, skrobię z tapioki, cukier granulowany i sól. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Mąka SorgoMąka Sorgo
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodać masło. Pulsuj, aby połączyć, aż nie pozostaną żadne duże kawałki masła i mieszanina przypomina grubą bułkę tartą, około 8 do 10 jednosekundowych impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruba Bułka TartaGruba Bułka Tarta
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3
Dodaj jajko. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
4
Dodaj jedną łyżkę wody. Pulsuj, aż ciasto uformuje się. Jeśli ciasto jest suche, dodaj pozostałą łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Obrócić ciasto na lekko biały ryż mąki licznika. Wklep w 4-calową rundę i owiń szczelnie folią. Schłodzić co najmniej dwie godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Do napełniania / strong>: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. lekko nasmaruj 10-calową płytkę ciasta i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
7
Wyjąć ciasto z lodówki. Pozostaw go na blacie przez 10 minut. Tymczasem w dużej misce natrzyj skrobię kukurydzianą i granulowany cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Dodaj rabarbar i sok z cytryny. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1
Umieścić ciasto na 16 1/2 - przez 12 1/2-calowy kawałek pergaminu. Na wierzchu ciasta obficie biała mąka ryżowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Białego RyżuMąka Z Białego Ryżu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
2
Rozwałkuj ciasto na około 14-calowe koło. Odwróć 10-calowy talerz ciasta na środek ciasta. Przesuń rękę (między blatem a pergaminem) pod pergaminem. Jednym szybkim ruchem Przerzuć ciasto na patelnię. Ciasto będzie zwisać patelni. Ostrożnie obrać pergamin z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Stos napełniania do środka patelni. Brzegi ciasta złożyć na nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnianie pęcherzyków, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
5
Wyjąć i pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn