Ciasto rabarbarowe bezglutenowe z sorgo
Bezglutenowe ciasto rabarbarowe z sorgo Crust może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 348 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 84 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziało, że trafił w sedno. Mieszanka skrobi z tapioki, rabarbar, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Brownie Z Sorgo, Bezglutenowe Ciasto Sorgo, oraz Chleb Owsiany bezglutenowy (lub Sorgo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do skorupy: w misce robota kuchennego, połączyć mąkę sorgo, słodką mąkę ryżową, skrobię z tapioki, cukier granulowany i sól. Puls do połączenia.
Dodać masło. Pulsuj, aby połączyć, aż nie pozostaną żadne duże kawałki masła i mieszanina przypomina grubą bułkę tartą, około 8 do 10 jednosekundowych impulsów.
Dodaj jajko. Puls do połączenia.
Dodaj jedną łyżkę wody. Pulsuj, aż ciasto uformuje się. Jeśli ciasto jest suche, dodaj pozostałą łyżkę wody.
Obrócić ciasto na lekko biały ryż mąki licznika. Wklep w 4-calową rundę i owiń szczelnie folią. Schłodzić co najmniej dwie godziny lub do nocy.
Do napełniania / strong>: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. lekko nasmaruj 10-calową płytkę ciasta i odstaw na bok.
Wyjąć ciasto z lodówki. Pozostaw go na blacie przez 10 minut. Tymczasem w dużej misce natrzyj skrobię kukurydzianą i granulowany cukier.
Dodaj rabarbar i sok z cytryny. Wymieszać, aby połączyć.
Umieścić ciasto na 16 1/2 - przez 12 1/2-calowy kawałek pergaminu. Na wierzchu ciasta obficie biała mąka ryżowa.
Rozwałkuj ciasto na około 14-calowe koło. Odwróć 10-calowy talerz ciasta na środek ciasta. Przesuń rękę (między blatem a pergaminem) pod pergaminem. Jednym szybkim ruchem Przerzuć ciasto na patelnię. Ciasto będzie zwisać patelni. Ostrożnie obrać pergamin z ciasta.
Stos napełniania do środka patelni. Brzegi ciasta złożyć na nadzienie.
Piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnianie pęcherzyków, o 30 protokół.
Wyjąć i pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni.