Ciasto Pudding Ryżowy

Ciasto Pudding Ryżowy
Ryż Pudding ciasto trwa około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Za 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 12g tłuszczu i w sumie 273 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubi ten deser. Ten przepis z Taste of Home wymaga rodzynek, cukru, jajek i okruchów krakersów graham. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest tak ogromne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Torta de Pastores (kolumbijskie ciasto serowo-ryżowe), Pozostały ryż? Zrób pudding ryżowy, oraz Pozostały ryż? Zrób pudding ryżowy.

Instrukcje

1
Umieść białka w małej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Tymczasem w małej misce zalej rodzynki wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odstawić na 5 minut; odcedzić i odstawić. W dużym rondlu zalej ryż wodą; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Odcedź płyn; dodaj mleko do ryżu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości ryżu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
RyżRyż
5
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj mieszankę ryżu, rodzynki i skórkę pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę; złożyć w ciasto. Łyżka do natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Białka JajBiałka Jaj
RodzynkiRodzynki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Posyp okruchami.
8
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Przejedź nożem boczną i Środkową rurkę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Wyjmij ciasto na talerz do serwowania. Pył z cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
11
Podawać na ciepło lub schłodzone.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na ciasto Budyniowe. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn