Ciasto pomarańczowo - oliwkowe

Ciasto pomarańczowo - oliwkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta pomarańczowego i oliwkowego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 384 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 98 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, pomarańczy, pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Ciasto Z Oliwą Pomarańczową, oraz Ciasto Oliwkowe O Zapachu Pomarańczy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w małej misce, połączyć 2 łyżeczki mąki i 1/2 łyżeczki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Posmaruj 8-calową okrągłą patelnię z oliwą z oliwek, a następnie odkurz mieszanką mąki z cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
3
Z mikserem stojącym wyposażonym w mocowanie trzepaczki, ubić jajka na dużej prędkości z 1 1/3 szklanki cukru, aż staną się nieprzezroczyste, 3 do 4 minut. Przełącz na uchwyt wiosła i dodaj mleko, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, śmietanę i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wymieszać 1 1/3 szklanki mąki, drożdże i sól razem i włączyć do ciasta, skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Połączyć dobrze, 2 do 3 minut. Pozostawić ciasto do odpoczynku w ciepłym miejscu 10 do 15 minut.
6
Wlać ciasto do przygotowanego ciasta i piec, aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta, 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
7
Wyjąć z piekarnika pozostawić do ostygnięcia na patelni 10 minut. Uruchom mały nóż wokół krawędzi patelni, obróć patelnię, stukając w razie potrzeby, aby uwolnić ciasto, i umieść na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Gdy ostygnie, odwróć i umieść na obramowanym talerzu ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Skórkę z pomarańczy wyjąć za pomocą obieraczki, omijając pestkę i umieścić w średnim rondlu z sokiem pomarańczowym i cukrem. Gotować na średnim ogniu, aż gęsty syrop tworzy, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
ObieraczkaObieraczka
2
Odcedzić i wyrzucić paski skórki.
3
Wlać 1/2 syropu na ostudzone ciasto, a następnie przebić powierzchnię widelcem, aby syrop namoczył się w cieście. Powrót pozostałego syropu do pieca i nadal zmniejszyć, aż bardzo grube i syropy, dodatkowe 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Na polewy: w małej patelni, lekko toast orzeszki piniowe na średnim ogniu, aż dopiero zaczyna kolor, 3 do 4 protokół. Z grubsza posiekać orzeszki piniowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Ułóż segmentowane pomarańcze wokół zewnętrznej krawędzi ciasta i umieść mały wentylator na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Udekorować orzeszkami pinii i skropić zredukowanym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
7
Pokroić w plastry i podawać z creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn