Ciasto pistacjowe Mascarpone z pieczonymi figami
Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Jeśli 1,48 zł za porcję spada twój budżet, pistacjowy tort Mascarpone z pieczonymi figami może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser mascarpone, masło, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Śniadanie Polenta Z Figami I Mascarpone, Tosty Migdałowe Mascarpone Figi, oraz Figi szkliwione z kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Posmaruj dwie patelnie 8x8, wyłóż papierem do pergaminu i posmaruj papierem do pergaminu.
Połączyć pistacje, cukier puder i migdały w robocie kuchennym. Proces, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Wlać mieszaninę orzechów do dużej miski do mieszania.
Dodać jajka i żółtka i mieszać do połączenia.
Połącz białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i 2 łyżki 50 g cukru w misce miksera stojącego. Ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać pozostały cukier i ubić na sztywną masę.Mąkę przesiać na mieszaninę orzechów i mieszać do połączenia.
Dodać białka i ostrożnie złożyć.Podzielić ciasto między dwoma patelniami.
Piec przez 8-10 minut, aż blaty będą lekko zabarwione, a góra po prostu wróci do dotyku.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojakach z drutu. Uruchom przesuniętą szpatułkę lub nóż na krawędziach, aby poluzować ciasto z patelni.
Połącz pozostałe 1/2 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody w średnim rondlu na kuchence i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby cukier się rozpuścił.
Połącz wszystkie składniki w misce miksera stojącego.
Ubij razem, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj więcej cukru cukierniczego, jeśli chcesz słodsze. Nie nadmiernie trzepać lub mieszanina będzie curdle.To Złóż ciasto: odciąć krawędzie każdego kwadratu krawędzi, aby je wyrównać.
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
Posmaruj warstwę ciasta odrobiną syropu cukrowego.
Na wierzchu równomiernie rozprowadzić warstwę lukru.
Drugą warstwę ciasta ułożyć na lukrze i posmarować syropem cukrowym.
Na wierzchu równomiernie rozprowadzić warstwę lukru. Przechowywać w lodówce ciasto na około godzinę lub tak niech zestaw lukier. Kiedy jesteś gotowy, aby służyć ciasto, można go wyjąć i przyciąć boki tak wyglądają ładnie, a nawet.Dla fig: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. umyj figi i pokrój je na pół. Ułóż w żaroodpornym naczyniu do pieczenia na tyle dużym, aby pasowało do nich.
Połączyć masło i miód w małym rondlu i gotować na średnim ogniu na piecu, aż masło się rozpuści.
Włożyć figi do piekarnika i piec około 13-15 minut, aż sos będzie bulgotał.
Wyjmij figi i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu na kilka minut przed podaniem.