Ciasto pistacjowe Mascarpone z pieczonymi figami

Ciasto pistacjowe Mascarpone z pieczonymi figami
Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Jeśli 1,48 zł za porcję spada twój budżet, pistacjowy tort Mascarpone z pieczonymi figami może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser mascarpone, masło, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Śniadanie Polenta Z Figami I Mascarpone, Tosty Migdałowe Mascarpone Figi, oraz Figi szkliwione z kremem Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na ciasto: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Posmaruj dwie patelnie 8x8, wyłóż papierem do pergaminu i posmaruj papierem do pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połączyć pistacje, cukier puder i migdały w robocie kuchennym. Proces, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Wlać mieszaninę orzechów do dużej miski do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Dodać jajka i żółtka i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Połącz białka jaj, śmietanę z kamienia nazębnego i 2 łyżki 50 g cukru w misce miksera stojącego. Ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać pozostały cukier i ubić na sztywną masę.Mąkę przesiać na mieszaninę orzechów i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Dodać białka i ostrożnie złożyć.Podzielić ciasto między dwoma patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
8
Piec przez 8-10 minut, aż blaty będą lekko zabarwione, a góra po prostu wróci do dotyku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojakach z drutu. Uruchom przesuniętą szpatułkę lub nóż na krawędziach, aby poluzować ciasto z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Połącz pozostałe 1/2 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody w średnim rondlu na kuchence i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby cukier się rozpuścił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1
Połącz wszystkie składniki w misce miksera stojącego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ubij razem, aż uformują się miękkie szczyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj więcej cukru cukierniczego, jeśli chcesz słodsze. Nie nadmiernie trzepać lub mieszanina będzie curdle.To Złóż ciasto: odciąć krawędzie każdego kwadratu krawędzi, aby je wyrównać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Umieść jedną warstwę ciasta na talerzu.
5
Posmaruj warstwę ciasta odrobiną syropu cukrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
6
Na wierzchu równomiernie rozprowadzić warstwę lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
7
Drugą warstwę ciasta ułożyć na lukrze i posmarować syropem cukrowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
8
Na wierzchu równomiernie rozprowadzić warstwę lukru. Przechowywać w lodówce ciasto na około godzinę lub tak niech zestaw lukier. Kiedy jesteś gotowy, aby służyć ciasto, można go wyjąć i przyciąć boki tak wyglądają ładnie, a nawet.Dla fig: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. umyj figi i pokrój je na pół. Ułóż w żaroodpornym naczyniu do pieczenia na tyle dużym, aby pasowało do nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Połączyć masło i miód w małym rondlu i gotować na średnim ogniu na piecu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
10
Polej figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
11
Włożyć figi do piekarnika i piec około 13-15 minut, aż sos będzie bulgotał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Wyjmij figi i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu na kilka minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn