Ciasto Piernikowe Oblane Czekoladą

Ciasto Piernikowe Oblane Czekoladą
Ciasto piernikowe w czekoladzie może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii , 3 g białka i 12 g tłuszczu . Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest idealny na Boże Narodzenie . Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, syropu kukurydzianego, brązowego cukru i brązowego cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Biszkopt z brązowym cukrem i karmelkami w czekoladzie , Aloo Bonda ~ Pikantne kluski ziemniaczane w smażonej panierce i Xocolate Pręty z preclami w polewie .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj masło, brązowy cukier, melasę, jajka i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka Czerwona Papryka, Pokrojona W 3-calowe PaskiSłodka Czerwona Papryka, Pokrojona W 3-calowe Paski
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Półsłodkie Kawałki Czekolady OpcjonalniePółsłodkie Kawałki Czekolady Opcjonalnie
Drażetki Z Perłowymi CukierkamiDrażetki Z Perłowymi Cukierkami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Szklanki świeżych Malin, Podzielone1-1/2 Szklanki świeżych Malin, Podzielone
2
Połącz mąkę, mielony imbir, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną, sól i goździki; dodawaj do mieszanki melasy na zmianę z wodą, ubijaj tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami1/2 Szklanki Beztłuszczowej Gorącej Polewy Lodowej Z Krówkami
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Ratownicy życiaRatownicy życia
1-3/4 Szklanki Granulowanego Cukru Baker's Corner, Podzielone1-3/4 Szklanki Granulowanego Cukru Baker's Corner, Podzielone
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
3
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
4
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czarne Skręcone Liny LukrecjoweCzarne Skręcone Liny Lukrecjowe
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek4 łyżki Roztopionego Dżemu Malinowego Bez Pestek
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
5
W średnim rondlu połącz śmietanę, masło i syrop kukurydziany; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Półsłodkie Kawałki Czekolady OpcjonalniePółsłodkie Kawałki Czekolady Opcjonalnie
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Zielonym, Niebieskim, Czerwonym, żółtym I CzarnymBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Zielonym, Niebieskim, Czerwonym, żółtym I Czarnym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stonemill Essentials Mielony CynamonStonemill Essentials Mielony Cynamon
6
Zdjąć z ognia. Mieszaj czekoladę i wanilię, aż masa będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
ArachidArachid
7
Odstaw, aż ostygnie, ale nadal będzie lejące, około 20 minut.
8
Umieść blachę do pieczenia pod rusztem. Zarezerwuj 1/2 szklanki glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Białe Ratowniki życiaBiałe Ratowniki życia
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Polej pozostałą glazurą ciasto; rozprowadzać szpatułką, przykryć górę i boki. Schłodź ciasto i zarezerwowaną glazurę, aż glazura będzie wystarczająco twarda, aby można ją było wycisnąć, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Zarezerwowana glazura w dekoracyjny wzór na torcie. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn