Ciasto Piernikowe Oblane Czekoladą
Ciasto piernikowe w czekoladzie może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 319 kalorii , 3 g białka i 12 g tłuszczu . Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest idealny na Boże Narodzenie . Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, syropu kukurydzianego, brązowego cukru i brązowego cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 29% , to danie nie jest zbyt wspaniałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Biszkopt z brązowym cukrem i karmelkami w czekoladzie , Aloo Bonda ~ Pikantne kluski ziemniaczane w smażonej panierce i Xocolate Pręty z preclami w polewie .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj masło, brązowy cukier, melasę, jajka i imbir.
Połącz mąkę, mielony imbir, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną, sól i goździki; dodawaj do mieszanki melasy na zmianę z wodą, ubijaj tylko do połączenia.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek ciasta będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W średnim rondlu połącz śmietanę, masło i syrop kukurydziany; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia. Mieszaj czekoladę i wanilię, aż masa będzie gładka.
Odstaw, aż ostygnie, ale nadal będzie lejące, około 20 minut.
Umieść blachę do pieczenia pod rusztem. Zarezerwuj 1/2 szklanki glazury.
Polej pozostałą glazurą ciasto; rozprowadzać szpatułką, przykryć górę i boki. Schłodź ciasto i zarezerwowaną glazurę, aż glazura będzie wystarczająco twarda, aby można ją było wycisnąć, około 1 godziny.
Zarezerwowana glazura w dekoracyjny wzór na torcie. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Wyjąć z lodówki na 30 minut przed podaniem.