Ciasto Piernikowe Gruszkowe Do Góry Nogami
Odwrócony piernik gruszkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mielonych goździków, melasy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Boże Narodzenie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Gruszkowe Ciasto Piernikowe, Piernik-Gruszka Do Góry Nogami, oraz Ciasto Piernikowe Gruszkowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Gruszki obieramy i kroimy na 8 klinów.
Roztopić masło na patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi. Zmniejszyć ogień do niskiej, a następnie posypać brązowy cukier na dnie patelni i gotować, niezakłócony, 3 protokół (nie wszystkie cukier zostanie stopiony). Ułóż gruszki dekoracyjnie na cukrze i gotuj, niezakłócony, 2 minuty.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, goździki i sól.
Melasę i wrzącą wodę ubić w małej misce. Ubij razem masło, brązowy cukier i jajko w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż kremowy, o 2 protokół, następnie na przemian mieszać w mieszaninie mąki i melasy w 3 partiach z małą prędkością, aż gładka.
Wlać ciasto nad polewą w patelni, rozłożenie równomiernie i uważając, aby nie przeszkadzać gruszki, i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, 40 do 50 protokół.
Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni, a następnie odwróć dużą płytkę z wargą nad patelnią i, używając uchwytów do garnków, aby trzymać patelnię i talerz szczelnie razem, Odwróć ciasto na talerz. Wymień wszelkie gruszki, które przyklejają się do patelni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.