Ciasto pasterskie
Przepis ciasto pasterskie jest gotowe w około 2 godziny i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników Szkockiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 727 kalorii, 23G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, masło, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić polewę, gotuj ziemniaki w dużym rondlu z lekko osolonej wody, aż będą prawie miękkie, około 15 minut.
Dodać pory i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Dobrze odcedzić i wrócić do rondla.
Ziemniaki i pory rozgnieść razem. Powrót do małego ognia i wymieszać z mlekiem i masłem. Doprawić solą i pieprzem.
Tymczasem zrób wypełnienie. Rozgrzej piekarnik do 204° (200C). Gotować jagnięcinę na dużej patelni przez 5 minut, mieszając, aby rozbić mięso, aż lekko rumiane.
Przełożyć jagnięcinę do miski.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając często, przez około 4 protokół, lub aż zmięknie.
Dodać marchewkę. Odstawić jagnięcinę na patelnię.
Dodać wino, zwiększyć ogień do wysokiej, i gotować przez 3 minuty, lub aż wino odparuje. Wymieszać z mąką, następnie bulion, pietruszka, sos Worcestershire, i rozmaryn. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Nadzienie rozprowadzić w naczyniu do pieczenia i przykryć polewą ziemniaczaną.
Umieścić na blasze do pieczenia i piec przez 30 minut, lub aż polewa jest złoty.
Odstawić 5 minut, a następnie podawać prosto z naczynia.
Praktycznie to samo danie z wołowiny, a nie jagnięciny. W przypadku ciasta wiejskiego postępuj zgodnie z powyższym przepisem, ale zastąp mieloną okrągłą jagnięcinę, 1 szklankę świeżego lub mrożonego groszku dla marchwi i tymianek dla rozmarynu. Jeśli chcesz, pomiń pory z polewy i zamiast tego wymieszaj 2 łyżki przygotowanego chrzanu z ziemniakami
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;