Ciasto owocowe bez jajek

Ciasto owocowe bez jajek
Ciasto owocowe bez jajek zajmuje około 15 godzin i 58 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 15 osób. Ten deser ma 146 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, cukru, owoców i zmielonej gałki muszkatołowej. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Ciasteczka rogalikowe z kawałkami czekolady bez jajek - Ciasteczka bez jajek , Cynamonowe ciasto kawowe bez jajek i Lody bananowo-kardamonowe bez jajek są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę o wymiarach 9x13 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lub 2 Duże żeberka Jagnięce, Pokrojone Na KawałkiLub 2 Duże żeberka Jagnięce, Pokrojone Na Kawałki
1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny
2
W rondlu wymieszaj wodę, masło, cukier, gałkę muszkatołową, mieszankę przypraw i owoce. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, a cukier rozpuści. Doprowadź mieszankę do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
6-10 Ziemniaków Idaho Ruset6-10 Ziemniaków Idaho Ruset
Posiekane Suszone Morele Lub RodzynkiPosiekane Suszone Morele Lub Rodzynki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)
Dodatkowe Masło, Roztopione, OpcjonalnieDodatkowe Masło, Roztopione, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pojedynczo Pakowane Paluszki SerowePojedynczo Pakowane Paluszki Serowe
3
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić do letniej temperatury. Wymieszać z sodą oczyszczoną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(uniwersalne Zastosowanie Również)(uniwersalne Zastosowanie Również)
4
Przesiej mąkę do dużej miski i zrób dołek na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
5
Wlej mieszankę owoców do mąki i mieszaj, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
6
Wlej ciasto do przygotowanej formy, wygładzając powierzchnię grzbietem łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny
7
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 75 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta. Pozostaw do ostygnięcia w formie przez 5 minut, a następnie wyjmij na kratkę i całkowicie ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)1 Szklanka Pokrojonego W Kostkę Sera Provolone (1/2 Cala)
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
Lub 2 Duże żeberka Jagnięce, Pokrojone Na KawałkiLub 2 Duże żeberka Jagnięce, Pokrojone Na Kawałki
1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 58 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia0
Magazyn