Ciasto owocowe bez jajek
Ciasto owocowe bez jajek zajmuje około 15 godzin i 58 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 15 osób. Ten deser ma 146 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, cukru, owoców i zmielonej gałki muszkatołowej. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Ciasteczka rogalikowe z kawałkami czekolady bez jajek - Ciasteczka bez jajek , Cynamonowe ciasto kawowe bez jajek i Lody bananowo-kardamonowe bez jajek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę o wymiarach 9x13 cali.
W rondlu wymieszaj wodę, masło, cukier, gałkę muszkatołową, mieszankę przypraw i owoce. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, a cukier rozpuści. Doprowadź mieszankę do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić do letniej temperatury. Wymieszać z sodą oczyszczoną.
Przesiej mąkę do dużej miski i zrób dołek na środku.
Wlej mieszankę owoców do mąki i mieszaj, aż składniki się połączą.
Wlej ciasto do przygotowanej formy, wygładzając powierzchnię grzbietem łyżki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 75 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta. Pozostaw do ostygnięcia w formie przez 5 minut, a następnie wyjmij na kratkę i całkowicie ostudź.