Ciasto Orzechowo-Czekoladowe Espresso
Pecan i czekolada Espresso Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 395 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka syropu kukurydzianego, jajka, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Ciasto Czekoladowe Espresso Pecan, oraz Ciasto Czekoladowe Espresso Pecan.
Instrukcje
Aby skorupa: w średniej misce, połączyć mąkę i sól i dobrze wymieszać. Za pomocą dwóch noży lub blendera do ciast, pokrój na maśle, aż mieszanina będzie w drobnej okruchy. Stopniowo dodawać tylko tyle wody z lodem, aby ciasto trzymało się razem. Uformuj w kulkę, a następnie spłaszcz w dysk. Obsługiwać jak najmniej. Owinąć szczelnie w folię i schłodzić przez co najmniej 1 do 2 godzin.
Rozwałkuj skorupę na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta. Obróć skorupę często i lekko ponownie powierzchnię roboczą mąki i wałek do ciasta w razie potrzeby. Skorupa powinna być zwinięta w koło o średnicy około 13 cali. Dopasuj skorupę do niezgrubionej 9-calowej płyty pie ze szkła żaroodpornego; uformuj wysoko stojącą obręcz, przycinając nadmiar krawędzi i szczypając lub karbując obrzeże dekoracyjnie zgodnie z potrzebami.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 C). Dokładnie nakłuć skórkę widelcem. Schłodzić przez co najmniej 10 minut, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Piec w nagrzanym piekarniku 5 minut (skorupa nie brązowieje).
Wyjąć do stojaka i całkowicie schłodzić przed napełnieniem.
Pozostaw piekarnik w temperaturze 400 stopni F (205 C). Rozbić kawałki orzechów pekan i posypać je równomiernie na dnie schłodzonej skorupy ciasta.
Aby nadzienie: w małej misce ubić jajka, aby połączyć.
Dodaj espresso w proszku i ubijaj, aby wymieszać.
Odstawić na co najmniej 10 minut, ubijając od czasu do czasu, aby rozpuścić espresso.
W średniej misce krem zmiękczone masło, cukier i wanilia, aż lekkie i puszyste. Ubić w kakao i soli.
Dodać mieszankę jajko / espresso 1/3 na raz, ubijając po każdym dodaniu, aż będzie gładka. Wymieszać z syropem kukurydzianym. Ta mieszanka będzie jak krem i będzie gęsta.
Wlać mieszaninę powoli na pekan w skorupce pie. Jeśli orzeszki pekan nie zostaną całkowicie przykryte nadzieniem, zanurz je, dopóki nie zrobią tego.
Odstawić na 2 do 3 minut; wykałaczką lub ostrym nożem przebić pozostałe pęcherzyki powietrza (podczas tego okresu stania orzechy pekan mogą unieść się na wierzch ciasta).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Zmniejsz ciepło z 400 stopni F (205 C) do 350 stopni F (175 C) i piec od 33 do 37 minut dłużej (lub do momentu, gdy krawędzie zostaną popękane i podniesione, ale centrum ciasta nadal lekko drży, gdy ciasto jest delikatnie wstrząśnięte). Nie przesadzaj! Jeśli ciasto zaczyna nadmiernie brązowieć, przykryj wierzch lekko folią.
Wyjąć z piekarnika; schłodzić na stojaku przed podaniem.