Ciasto Orzechowo-Czekoladowe
Lepki Orzechowo-czekoladowe ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 401 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, cukier, kakao o smaku orzechowym spread, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lepki tort czekoladowy, Ciasto Czekoladowe Z Lepkim Masłem, oraz Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy.
Instrukcje
Posmaruj 8-calową patelnię gładką lub karbowaną. W misce, wymieszać rozprzestrzeniania orzechów laskowych i ubijania śmietany, aż gładko mieszane.
Wlać równomiernie na dno patelni.
W dużej misce z mikserem, ubić 10 łyżek masła i cukru, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do puszystości po każdym dodaniu.
Przesiać razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać mieszaninę mąki i mleka do mieszaniny masła; mieszać do połączenia, a następnie ubić, aż dobrze wymieszane. Łyżka równomiernie na mieszaninę orzechów laskowych na patelni.
Piec w piekarniku 350 (325 w piekarniku konwekcyjnym), aż ciasto zacznie ciągnąć się z boków patelni i sprężyny z powrotem po lekkim naciśnięciu w środku, 50 do 60 minut. Ostudzić przez 5 minut na patelni, a następnie wsunąć cienki nóż między obręcz patelni i ciasto. Odwróć duży talerz nad ciastem. Trzymając patelnię i talerz razem, Odwróć ponownie i delikatnie wstrząśnij, aby uwolnić ciasto na talerz.
Odstawić 2 do 3 minut, a następnie zdjąć patelnię. Miarka mieszaniny orzechów laskowych pozostawione w patelni na wierzchu ciasta.
Pokroić i podawać na ciepło z lodami.