Ciasto Orzechowo-Bananowe
Masło orzechowe-ciasto bananowe wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka białka jaja, skrobia kukurydziana, jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Easy No-Bake Peanut Butter Pie Jars, and a Giveaway, oraz Baked Peanut Butter Banana Donuts with Chocolate Peanut Butter Glaze (Gluten Free + Vegan).
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, połącz pierwsze 3 składniki w misce, rzucając widelcem do wilgotności. Naciśnij na dolnych i górnych stronach 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 12 minut; ostudzić ciasto na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, połącz cukier, skrobię kukurydzianą i sól w małym ciężkim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia; gotować przez 1 minutę, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać około 1/3 szklanki gorącego kremu do ubitych jaj, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (przez około 1 minutę); ciągle mieszać.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem orzechowym i wanilią. Lekko schłodzić.
Ułóż plastry banana na dnie przygotowanej Skórki; łyżka nadzienia bananami. Naciśnij folię foliową na powierzchnię napełniania; schłodzić 4 godziny.
Rozłóż ubitą polewę równomiernie na nadzieniu. Wyluzuj.