Ciasto orzechowe z płatków owsianych ze świeżym sosem żurawinowym
Ciasto orzechowe z płatków owsianych ze świeżym sosem żurawinowym może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Na 69 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, żurawinę, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Gruszka i żurawina Pecan Crusted Pie, Świeża Sałatka Z Orzechami Żurawinowymi, oraz Pecan Crusted Chicken Z Sosem Malinowym.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, umieść pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego (około 30 sekund).
Dodać masło i pulsować 5 razy lub aż do połączenia.
Dodaj 1 łyżkę wody z lodem; pulsuj tylko do momentu połączenia (mieszanina będzie krucha). Naciśnij mieszankę owsianą na dole i na górze 9-calowej płyty z głębokim naczyniem pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 400 przez 15 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić przez 5 minut na stojaku z drutu.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Aby przygotować nadzienie, połącz brązowy cukier i kolejne 8 składników (przez białko jaja) w średniej misce, dobrze mieszając. Wymieszać połówki orzechów pekan. Łyżka wypełniająca przygotowaną skórkę.
Piec w 350 przez 48 minut lub do środka jest ustawiony. Schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu.
Aby przygotować sos, połącz żurawinę, 2/3 szklanki cukru granulowanego i sok w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż żurawina zacznie pękać, około 3 minut, mieszając od czasu do czasu.
Połączyć 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej w mieszankę żurawinową; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, często mieszając; zdjąć z ognia. Całkowicie fajne.
Ciasto pokroić na 12 klinów; podawać z sosem.