Ciasto orzechowe z Mascarpone i czekoladą
Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 809 kalorii, 11g białka, oraz 49g tłuszczu. Jeśli 1,53 zł za porcję spada twój budżet, orzechowe ciasto Crunch z Mascarpone i czekoladą może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, ciasto czekoladowe mix, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto z musem z mlecznej czekolady z chrupiącą skórką z orzechów laskowych, Ciasto czekoladowo-orzechowe Crunch (niskowęglowodanowe i bezglutenowe), oraz Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło i mąka dwie 8-calowe patelnie do ciast. Przygotować ciasto zgodnie z instrukcją opakowania. Podzielić ciasto między 2 Patelnie i piec zgodnie z instrukcją opakowania.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu.
Umieść prażone orzechy blisko siebie w jednej warstwie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu na średnim ogniu. Mieszaj mieszaninę cukru do rozpuszczenia. Doprowadzić do wrzenia i niech gotować, aż cukier jest jasnobrązowy, o 8 protokół.
Niech pęcherzyki opadną, a następnie wlać karmelizowany cukier na orzechy.
Umieść blachę do pieczenia w lodówce i niech mieszaniny orzechów cukrowych ostygnie do twardego, o 30 protokół. Gdy mieszanina orzechów cukrowych jest twarda i chłodna, top z innym kawałkiem pergaminu i funt na małe kawałki, lub umieścić mieszaninę orzechów cukrowych na desce do krojenia i pokroić na małe kawałki. Odstawić.
Do dużej miski wrzucić ser mascarpone, śmietanę, cukier puder i wanilię. Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj mieszankę śmietanową do miękkich szczytów. Złożyć mieszaninę Crunch do bitej śmietany.
Umieść czekoladę, cukier i skórkę w robocie kuchennym. Taktować mieszaninę, aż czekolada zostanie drobno zmielona.
Umieść 1 ciasto na talerzu. Top z 1-cal z bitej śmietany Crunch mieszaniny. Wierzch z drugiej warstwy ciasta i kontynuować lukier całe ciasto z pozostałą bitą śmietaną Crunch mieszaniny.
Wierzch i boki ciasta posypać zmieloną czekoladą.