Ciasto Nadziewane Owocami
Ciasto z nadzieniem owocowym wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 477 kalorii . Ten przepis służy 8 osobom. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup brzoskwinie, brązowy cukier, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 16% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Babeczki z nadzieniem owocowym , Przysmaki z nadzieniem owocowym i Melony z nadzieniem owocowym .
Instrukcje
Umieść żurawinę w dużej misce; zalać wrzącą wodą.
Odstaw na 5 minut; dobrze odsączyć i odstawić. W dużej misce wymieszaj jabłka, brzoskwinie i gruszki z sokiem z cytryny. Wymieszaj cukier, przyprawę do szarlotki i wanilię.
Dodaj tapiokę; odstawić na 15 minut. Wmieszaj żurawinę.
Linia 9-calowa. głęboki talerz do ciasta z jednym arkuszem ciasta; przyciąć równo z krawędzią płyty.
Dodaj nadzienie. Rozwiń drugi arkusz ciasta; wycinać nacięcia w cieście.
Połóż na nadzieniu; krawędzie uszczelnienia i rowka.
Piec w temperaturze 375° przez 50-55 minut lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Port, Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Port, Vin Santo i Late Harvest Riesling to moje ulubione dania z ciasta. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Barrel Reserve Port. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Port rezerwowy beczek]()
Port rezerwowy beczek
Ma złożone bogactwo zdefiniowane przez smaki i aromaty czekolady i czarnej wiśni oraz długie starzenie się w dębie, które dodaje pikanterii, wanilii i odważnych tanin. To aksamitnie gładkie porto można spożywać jako samodzielny deser lub doskonale połączyć z czekoladowymi przysmakami. Podawać w temperaturze 65 stopni F.