Ciasto Mus Mocha

Ciasto Mus Mocha
Mocha mus ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jeśli masz Holenderskie przetworzone kakao do pieczenia, likier o Smaku kawowym, likier o Smaku kawowym i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Musem Czekoladowym Mocha, Mini wersja Mocha Mousse Angel Cake, oraz Mocha Mousse Angel Food Cake z czekoladową bitą śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Tłuszcz i lekko DNA mąki i boki dwóch 8-lub 9-calowych okrągłych patelni do ciast. W dużej misce, ubić ciasto wymieszać, woda, olej, 2 łyżki likieru i jajka z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
(z Kartonu)(z Kartonu)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Wlać do patelni.
3
Piec 8-calowe patelnie 34 do 40 minut, 9-calowe patelnie 31 do 37 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Warstwy przechowywać w lodówce 45 minut dla łatwiejszej obsługi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
W międzyczasie, aby zrobić mus, w 2-ćwiartkowym rondlu, wymieszaj 1/4 szklanki śmietany ubijającej, cukier granulowany i 1/3 szklanki likieru. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszając się na wolnym ogniu; zdjąć z ognia. Zmiksować wióry czekoladowe z trzepaczką, aż roztopią się wióry. Wymieszać 2 łyżeczki wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Nowy SernikNowy Sernik
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
(z Kartonu)(z Kartonu)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Wlać do dużej miski; schłodzić do temperatury pokojowej, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
W schłodzonej średniej misce ubij pozostałą 1/2 szklanki śmietany do ubijania na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki czekoladowej. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
W innej schłodzonej średniej misce ubijaj składniki polewające na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Przyciąć zaokrąglony wierzch jednej warstwy ciasta.
9
Wytnij każdą warstwę ciasta poziomo, aby zrobić 2 warstwy. (Aby wyciąć, oznaczyć bok ciasta wykałaczkami i pokroić długim, cienkim nożem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Nałożyć 1 warstwę, pokroić bokiem, na talerz; rozprowadzić jedną trzecią musu. Powtórz z drugą i trzecią warstwą. Góra z czwartą warstwą, ścięta z boku w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Rozłóż polewę na boku i wierzchu ciasta. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn