Morelowe ciasto do góry nogami może być tylko deserem, którego szukasz. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 232 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz skórkę z cytryny, jajko, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Morelowe Do Góry Nogami, Morelowe Ciasto Do Góry Nogami, oraz Odwrócone ciasto morelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Płaszcz dno 9-calowej okrągłej patelni tortowej z 1 łyżką roztopionego masła; posypać brązowym cukrem na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
3
Morele odsączyć, rezerwując 2/3 szklanki płynu; morele osuszyć ręcznikami papierowymi. Ułóż morele, pokrój boki w górę, na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
4
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
5
Mąkę połączyć z 3 składnikami, dobrze wymieszać. Ubij masło i pozostałe 4 składniki mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodać mieszankę mąki i zarezerwowany płyn na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
7
Na patelni polać morelami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą noża lub wąskiej szpatułki; Odwróć ciasto na talerz.