Ciasto Miodowo-Pomarańczowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta miodowo-pomarańczowego do góry nogami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, mąki, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Miód do góry nogami ciasto jabłkowe, Miód i rozmaryn do góry nogami ciasto figowe, oraz Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
W 9-do 10-calowej patelni odpornej na przywieranie (ze skośnymi bokami) na średnim ogniu, wymieszaj miód i sok pomarańczowy do wrzenia. Gotować bez mieszania, aż mieszanina będzie spieniona, lekko zagęszczona i osiągnie 230 (ostrożnie przechyl patelnię, aby mieszanina była wystarczająco głęboka, aby zarejestrować się na termometrze), 2 do 4 minut. Schłodzić, aż zgęstnieje, o 15 protokół. Lekko nakładają się plastry pomarańczy w koncentrycznych kręgach nad syropem.
W dużej misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić masło i cukier, aż będzie gładka.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić skórką pomarańczową.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać połowę mieszanki mąki do mieszaniny masła tylko do momentu włączenia. Wymieszać z mlekiem, a następnie pozostałą mieszaniną mąki, tylko do momentu włączenia. Ostrożnie zeskrobać ciasto na plastry pomarańczy na patelni i rozprowadzić na poziomie.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 350, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 35 do 40 minut dla zwykłego, 25 do 30 minut dla konwekcji.
Odwróć płaską płytę nad patelnią. Odwróć ciasto na talerz i podnieś patelnię, ostrożnie z gorącym syropem.
Ostudzić całkowicie, a następnie pokroić w kliny.