Ciasto Miodowe

Ciasto Miodowe
Ciasto miodowe to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz kawę, sodę oczyszczoną, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowy miodowy placek kukurydziany z kompot truskawkowy + MIODOWA bita śmietana, Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem, oraz Ciasto czekoladowo-miodowe z polewą czekoladowo-miodową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Obficie spryskać patelnię, w tym rurkę środkową, sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sodę, sól i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Jajka ubić dobrze w innej dużej misce i ubić w cukrze, oleju, miodzie, kawie i skórce, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
MiódMiód
CukierCukier
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać mieszaninę miodu, a następnie mieszać trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać ciasto na patelnię (jest wystarczająco płynne, aby wyrównać się na patelni) i piec w piekarniku, aż będzie sprężyste w dotyku, a tester ciasta wyjdzie czysty, 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Poluzować ciasto z patelni cienką gumową szpatułką, następnie odwrócić ciasto na stojaku (patrz notatki kucharzy) i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
1
Przynieś mleko kokosowe i syrop kukurydziany na wolnym ogniu na małej ciężkiej patelni, mieszając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pozostaw czekoladę na 1 minutę, a następnie mieszaj, aż czekolada się stopi i glazura będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
4
Pozostaw glazurę, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal wylewa się.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
5
Przenieść ciasto na talerzu ciasta i powoli wlać polewę czekoladową na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. W razie potrzeby pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa CzekoladowaPolewa Czekoladowa
GlazuraGlazura
6
Tuż przed podaniem posypać lekko glazurą łuszczącą się solą morską, jeśli jest używana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
GlazuraGlazura
1
* Spray do pieczenia Nonstick: zwykle nie jestem skłonny używać sprayów do pieczenia nonstick, preferując wyrównywanie DNA smarowanych patelni do ciast papierem pergaminowym, a następnie smarowanie papieru i zalewanie patelni, aby upewnić się, że ciasto łatwo uwalnia się z patelni, ale konstrukcja patelni Bundt uniemożliwia tę metodę. Podczas opracowywania tego przepisu, miałem katastrofę, gdy górna połowa jednego ciasta pozostała na patelni Bundt, kiedy próbowałem włączyć ciasto (i myślałem, że naprawdę grał to bezpiecznie za pomocą dobrze naoliwionej patelni nonstick, choć stary). Na mojej następnej próbie, zwróciłem się do sprayu do pieczenia nonstick, i od tego czasu, to działa jak urok. * Pomiar oleju i miodu: oba powinny być mierzone w płynnej miarce. Olej jest wymieniony jako pierwszy, ponieważ jeśli zmierzysz miód w nim później, bez mycia kubka, miód będzie łatwo się wysuwał, z ledwo potrzebną pomocą gumowej szpatułki. * Odwrócenie ciasta na stojaku: najlepszym sposobem na to jest umieszczenie stojaka na górze patelni, a następnie, trzymając stojak i patelnię razem, Odwróć patelnię na ciasto i stojak, aby ciasto mogło bezpiecznie wysunąć się z patelni na stojak. * Siekanie czekolady: najprostszym sposobem na siekanie czekolady jest długi ząbkowany nóż do chleba. Możesz też rozbić czekoladę na kwadraty (jeśli używasz batona) i pulsować ją w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
CzekoladaCzekolada
ChlebChleb
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Robot KuchennyRobot Kuchenny
MiarkaMiarka
Nóż Do ChlebaNóż Do Chleba
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn