Ciasto Miodowe
Ciasto miodowe to bezmleczne deser. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz kawę, sodę oczyszczoną, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowy miodowy placek kukurydziany z kompot truskawkowy + MIODOWA bita śmietana, Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem, oraz Ciasto czekoladowo-miodowe z polewą czekoladowo-miodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku. Obficie spryskać patelnię, w tym rurkę środkową, sprayem do pieczenia.
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sodę, sól i przyprawy.
Jajka ubić dobrze w innej dużej misce i ubić w cukrze, oleju, miodzie, kawie i skórce, aż dobrze się połączą.
Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać mieszaninę miodu, a następnie mieszać trzepaczką, aż ciasto będzie gładkie.
Wlać ciasto na patelnię (jest wystarczająco płynne, aby wyrównać się na patelni) i piec w piekarniku, aż będzie sprężyste w dotyku, a tester ciasta wyjdzie czysty, 45 do 50 minut.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku przez 20 minut.
Poluzować ciasto z patelni cienką gumową szpatułką, następnie odwrócić ciasto na stojaku (patrz notatki kucharzy) i całkowicie ostudzić.
Przynieś mleko kokosowe i syrop kukurydziany na wolnym ogniu na małej ciężkiej patelni, mieszając do połączenia.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę.
Pozostaw czekoladę na 1 minutę, a następnie mieszaj, aż czekolada się stopi i glazura będzie gładka.
Pozostaw glazurę, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, ale nadal wylewa się.
Przenieść ciasto na talerzu ciasta i powoli wlać polewę czekoladową na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. W razie potrzeby pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej, aż do Ustawienia glazury.
Tuż przed podaniem posypać lekko glazurą łuszczącą się solą morską, jeśli jest używana.
* Spray do pieczenia Nonstick: zwykle nie jestem skłonny używać sprayów do pieczenia nonstick, preferując wyrównywanie DNA smarowanych patelni do ciast papierem pergaminowym, a następnie smarowanie papieru i zalewanie patelni, aby upewnić się, że ciasto łatwo uwalnia się z patelni, ale konstrukcja patelni Bundt uniemożliwia tę metodę. Podczas opracowywania tego przepisu, miałem katastrofę, gdy górna połowa jednego ciasta pozostała na patelni Bundt, kiedy próbowałem włączyć ciasto (i myślałem, że naprawdę grał to bezpiecznie za pomocą dobrze naoliwionej patelni nonstick, choć stary). Na mojej następnej próbie, zwróciłem się do sprayu do pieczenia nonstick, i od tego czasu, to działa jak urok. * Pomiar oleju i miodu: oba powinny być mierzone w płynnej miarce. Olej jest wymieniony jako pierwszy, ponieważ jeśli zmierzysz miód w nim później, bez mycia kubka, miód będzie łatwo się wysuwał, z ledwo potrzebną pomocą gumowej szpatułki. * Odwrócenie ciasta na stojaku: najlepszym sposobem na to jest umieszczenie stojaka na górze patelni, a następnie, trzymając stojak i patelnię razem, Odwróć patelnię na ciasto i stojak, aby ciasto mogło bezpiecznie wysunąć się z patelni na stojak. * Siekanie czekolady: najprostszym sposobem na siekanie czekolady jest długi ząbkowany nóż do chleba. Możesz też rozbić czekoladę na kwadraty (jeśli używasz batona) i pulsować ją w robocie kuchennym.