Ciasto migdałowo-kukurydziane z kompot brzoskwiniowo-jagodowym
Migdałowe ciasto kukurydziane z brzoskwinią i kompot jagodowy może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 535 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki kukurydzianej, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Migdałowe ciasto Ricotta z kompot jagodowy, Ciasto kawowe brzoskwiniowo-jagodowe migdałowe z polewą cynamonową, oraz Gofry z kompot brzoskwiniowo-jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i masło 8 1/2 - przez 4 1/2-przez 3-calowy bochenek patelni. Umieść pasek papieru woskowego o wymiarach 24 na 3 1/2 cala wzdłuż środka patelni (w celu ułatwienia demontażu), pozostawiając zwis na każdym końcu.
Ubić razem mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Migdały drobno zmielić z 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym i wymieszać z mieszanką mąki kukurydzianej.
Beat masło i pozostałe 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze połączone. Beat w jajkach 1 na raz, aż tylko mieszane, a następnie beat wanilii. (
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
Dodać mieszankę mąki kukurydzianej i wymieszać i złożyć, aż tylko połączone.
Przenieść ciasto do bochenka patelni, wygładzanie góry, i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 1 godzinę. Fajne ciasto na patelni na stojaku 5 minut. Poluzuj krawędzie nożem, a następnie użyj pasków, aby ostrożnie podnieść ciasto z patelni na stojak.