Ciasto Migdałowe
Potrzebujesz deser wegetariański? Ciasto migdałowe może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 14g białka, oraz 35g tłuszczu. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką cukier cukierniczy, jajka, blanszowane migdały i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto czekoladowe z nadzieniem kokosowym-AKA: ciasto migdałowe! # BundtaMonth, Noworoczne Ciasto Migdałowe (Ciasto Na Szczęście), oraz Ciasto migdałowe z ciemnej czekolady z czekoladowym serem migdałowym Fr dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. posmaruj masłem i mąką 8 - lub 9-calową tortownicę.
Rozpuść drożdże w letnim mleku i pozostaw do uzyskania piany.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i piecz, aż będą lekko opiekane, 2 do 3 minut.
Ostudź, a następnie umieść je w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze, dodaj 2 łyżki cukru i pulsuj, aż migdały zostaną bardzo drobno posiekane, ale nie sproszkowane. Odłóż na bok.
W dużej misce ubij żółtka z 3/4 szklanki cukru na bladożółty kolor. Ubij masło.
Dodaj miód, mieszankę drożdżową, Likier i migdały i ubij, aby połączyć.
Dodaj mąkę w dwóch lub trzech dodatkach, dokładnie mieszając.
W dużej misce ubij białka z pozostałymi 2 łyżkami cukru na sztywną pianę. Stopniowo złóż białka w mieszankę migdałów.
Wlej ciasto do przygotowanej patelni, potrząsając patelnią, aby równomiernie rozprowadzić ciasto.
Umieść patelnię na środkowym ruszcie nagrzanego piekarnika i piecz przez około 40 minut lub do momentu, gdy cienki nóż włożony na środek ciasta wyjdzie czysty.
Pozostaw ciasto do ostygnięcia przez około 10 minut, następnie zdejmij boki patelni i pozwól ciastu całkowicie ostygnąć na ruszcie przed podaniem.