Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu

Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu
Pachnące rumem ciasto marmurowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sodę oczyszczoną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu, Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, oraz Ciasto Marmurowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw stelaż w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 160°C (325 ° F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W misce miksera elektrycznego połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać ręcznie, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj masło. Beat mieszaninę na niskiej prędkości z łopatką, aż mieszanina jest gładka, ciężka pasta, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Ubić jajka i rum razem. Na średniej prędkości, ubić 1/3 mieszaniny jaj do mieszaniny mąki i masła. Bij przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Stop i zeskrobać miskę i trzepak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać połowę mieszaniny jaj i ubijać przez 2 minuty. Powtórz z drugą połówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Wyjmij miskę z miksera i za pomocą dużej gumowej szpatułki daj ciasto ostateczną mieszankę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Do ciasta czekoladowego, połączyć rum, mleko i soda oczyszczona w średniej misce do mieszania,
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CzekoladaCzekolada
MlekoMleko
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
9
Trzepaczka dobrze rozpuścić sody oczyszczonej. Zeskrobać czekoladę i dobrze ubić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodaj 2 filiżanki ciasta bazowego do mieszaniny czekolady i trzepaczka dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Połowę pozostałego ciasta podstawowego zeskrobać na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch. Przykryć ciasto czekoladowe, czyniąc go jak najbardziej równomierną warstwą. Na koniec wierzch z pozostałym ciasto bazowym i wygładzić górę. Użyj noża stołowego o szerokim ostrzu lub cienkiej metalowej szpatułki, aby marmurować ciasto: włóż nóż do ciasta w centralnej rurce, płaską stroną ostrza skierowaną do ciebie. Przeciągnij ostrze przez ciasto na dno patelni i do góry i z boku patelni najbliżej Ciebie, powtarzając ruch co cal wokół patelni, tworząc spiralę w cieście, prawie tak, jakbyś składał do niego białka jaj. Zatrzymaj się, gdy wrócisz do punktu, w którym zacząłeś. Nie trudź się wygładzaniem górnej części ciasta—może to zakłócić marmurkowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
PatelniaPatelnia
12
Piec ciasto, aż będzie dobrze wyrośnięte i jędrne, a wykałaczka lub mały cienki nóż włożony w połowie drogi między stroną patelni a centralną rurką wyschnie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
13
Ostudzić ciasto na patelni przez 5 minut, a następnie odwrócić stojak na nim. Odwróć i podnieś patelnię. Ostudzić ciasto całkowicie nad stojakiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Porcja: to nie wymaga żadnego akompaniamentu.Przechowywanie: owinąć schłodzone ciasto w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Zamrozić do dłuższego przechowywania. Przed podaniem rozmrozić ciasto i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
15
Z Nowoczesnego
16
Piekarz: techniki oszczędzania czasu na chleby, tarty, ciasta, ciasta i ciasteczka autorstwa Nicka Malgieri. Copyright © 2008 Wydawnictwo DK; tekst copyright © Nick Malgieri. Wydane przez wydawnictwo DK.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn