Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu
Pachnące rumem ciasto marmurowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś sól, sodę oczyszczoną, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu, Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, oraz Ciasto Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stelaż w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 160°C (325 ° F).
W misce miksera elektrycznego połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać ręcznie, aby wymieszać.
Dodaj masło. Beat mieszaninę na niskiej prędkości z łopatką, aż mieszanina jest gładka, ciężka pasta, 1 do 2 minut.
Ubić jajka i rum razem. Na średniej prędkości, ubić 1/3 mieszaniny jaj do mieszaniny mąki i masła. Bij przez 1 minutę.
Stop i zeskrobać miskę i trzepak.
Dodać połowę mieszaniny jaj i ubijać przez 2 minuty. Powtórz z drugą połówką.
Wyjmij miskę z miksera i za pomocą dużej gumowej szpatułki daj ciasto ostateczną mieszankę.
Do ciasta czekoladowego, połączyć rum, mleko i soda oczyszczona w średniej misce do mieszania,
Trzepaczka dobrze rozpuścić sody oczyszczonej. Zeskrobać czekoladę i dobrze ubić.
Dodaj 2 filiżanki ciasta bazowego do mieszaniny czekolady i trzepaczka dobrze połączyć.
Połowę pozostałego ciasta podstawowego zeskrobać na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch. Przykryć ciasto czekoladowe, czyniąc go jak najbardziej równomierną warstwą. Na koniec wierzch z pozostałym ciasto bazowym i wygładzić górę. Użyj noża stołowego o szerokim ostrzu lub cienkiej metalowej szpatułki, aby marmurować ciasto: włóż nóż do ciasta w centralnej rurce, płaską stroną ostrza skierowaną do ciebie. Przeciągnij ostrze przez ciasto na dno patelni i do góry i z boku patelni najbliżej Ciebie, powtarzając ruch co cal wokół patelni, tworząc spiralę w cieście, prawie tak, jakbyś składał do niego białka jaj. Zatrzymaj się, gdy wrócisz do punktu, w którym zacząłeś. Nie trudź się wygładzaniem górnej części ciasta—może to zakłócić marmurkowanie.
Piec ciasto, aż będzie dobrze wyrośnięte i jędrne, a wykałaczka lub mały cienki nóż włożony w połowie drogi między stroną patelni a centralną rurką wyschnie, około 1 godziny.
Ostudzić ciasto na patelni przez 5 minut, a następnie odwrócić stojak na nim. Odwróć i podnieś patelnię. Ostudzić ciasto całkowicie nad stojakiem.
Porcja: to nie wymaga żadnego akompaniamentu.Przechowywanie: owinąć schłodzone ciasto w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Zamrozić do dłuższego przechowywania. Przed podaniem rozmrozić ciasto i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Piekarz: techniki oszczędzania czasu na chleby, tarty, ciasta, ciasta i ciasteczka autorstwa Nicka Malgieri. Copyright © 2008 Wydawnictwo DK; tekst copyright © Nick Malgieri. Wydane przez wydawnictwo DK.