Ciasto Marchewkowe Po Parmie
Ciasto marchewkowe w stylu Parmy to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, sól, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Ciasto marchewkowe po francusku (gâteau Aux Carrottes), Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Penne Di Parma dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Odstawić.
Umieść orzechy piniowe, 1/2 szklanki cukru i nasiona kopru włoskiego w maszynce i pulsuj, aby zmielić orzechy.
Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i marchew. Pulse do mielenia marchewki.
Dodać ser mascarpone i pulsować, aż ser zostanie włączony.
W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego, śmietany razem masło i pozostały 1/2 szklanki cukru.
Dodać jajka, 1 na raz, aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszaninę marchwi do mieszaniny masła i mieszać do połączenia.
Dodaj w zarezerwowanych suchych składników i mieszać aż tylko włączone.
Umieścić mieszaninę w lekko nasmarowane i mąki 8 przez 10 przez-2-calowe naczynia do pieczenia.
Piec przez 55 do 60 minut.
Niech ciasto ostygnie przez 1 godzinę, a następnie odkurzyć cukrem pudrem.
Pokroić w kwadraty i podawać.